Jump to content

Színes napi programok kismamának, kisbabának

2020. 11. 12. 19:00

Gyermekünk egyszer kicsi. Csak egyszer élhetjük meg velük a növekedés minden velejáróját. Minden napot élvezni kell!

Ez így idillikusan hangzik, mert jól tudjuk, hogy vannak nehéz és nyűgös napok a baba és akár a mama számára is, de minden napban megvan az a szépség, amit értékelni szükséges. A babánk gondozása mindennapos és 24 órás feladat, ám nem jelenti azt, hogy unalmas. Mint ahogy azt sem kell jelentenie, hogy egész nap bezárva kell élnie az életét a kismamának és a kisbabának.

A babakocsizás az egyik legjobb ok arra, hogy friss levegőre, sétára szabaduljon az anyuka. Az öltöztetés együk számára sem a legjobb móka, mégis a legtöbb kicsi nagyon jót tud aludni a mozgó babakocsiban, a friss levegőn. A kismama ilyenkor elintézheti ügyes-bajos dolgait, de a mozgásra és a más emberekkel való kapcsolattartásra is lehetősége nyílik. A kicsit nagyobbacska, már ülni tudó babák számára extra élményeket kínálhat a babkocsis séta.

Akár séta közben, de otthon is lehet énekelni. Sőt, egyenesen kötelező kicsi babánkat saját hangunkkal „kínozni”. Akár saját dalokat, akár gyermekdalokat éneklünk, ne fosszuk meg gyerkőceinket ettől az élménytől, mert még felnőttként is visszaemlékezhetnek majd ezekre a dallamokra.

Ma már mindenki kezében ott lapul az okostelefon, így fotókat készíteni is sokkal könnyebb. A jól sikerült fotókat albumba lehet kinyomtatni, de ha digitális formában tartjuk meg is, az bármikor visszanézhető. Nem kötelezőszerű megosztani a fotókat a közösségi oldalakon, sokkal jobb, ha azokat saját használatra tartjuk meg. Egy séta, egy játszóterezés számos olyan pillanatot kínál, amikor megörökíthetjük gyermekünk mókás vagy éppen áttörő pillanatát (felállás, elindulás).

Ha az idő, betegség nem engedi, hogy a szabadban legyünk, akkor is nagyon jót lehet a lakásban mókázni. Lehet, hogy ez némi felfordulással jár, de ez legyen a legkevesebb. Hagyjunk teret a játéknak, a mozgásnak, mindezt persze felügyelet alatt. A mozgás levezetéseképp meg napi program lehet a masszázs. A kicsik imádják a simogatást és az ezzel összekötött, az izmok megmozgatása is kedvencükké válhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)