Jump to content

Nyári szórakozás házon belül

2020. 07. 30. 19:00

Nemcsak az iskoláskorú gyerekek nyári szünetét kell megoldani a szülőknek. A kisebb gyerekek számára is programok szükségesek.

A nyár a nyaralás ideje, de a koronavírus utáni időben vagy anyagilag nem teheti meg mindenki, vagy a vírus miatti kényszerszünet miatt felélték a szabadságukat, esetleg az óvatosság készteti arra, hogy ezt a nyarat otthon töltsék. A kisgyermekes anyukák számára az otthonlét általános, de nem mindegy, hogy mivel töltik azt.

A kisebb és a nagyobb gyerekek számára is lehet otthoni programokat kitalálni. Nem is csak a koronavírustól való félelem tarthat most otthon. A nagy melegben a pici gyerekes anyukák még inkább a lakásba vannak kényszerítve. Ha nem a meleggel kell megbirkózni, akkor a szúnyogokkal.

Gurulás kerekeken

Ki sem kell otthonról mozdulni ahhoz, hogy jól szórakozzon a gyermek, a szülő, hogy jól érezzék magukat. A korai, és esti időszakban, amikor már (vagy még) a nap nem éget, a biciklizés az udvaron az egyik legjobb mozgásfajta. A gyermek életkorának megfelelő háromkerekű, kétkerekű, pótkerekes járgány, vagy a roller is kiváló mozgáslehetőséget kínál, amellett fejlődik a gyerkőc több érzékszerve, mozgáskoordinációja.

Pattanósan, gurítósan

A labda kinti és benti szórakozási forma is lehet, de kétség kívül az udvaron kevesebb kárt tudunk azzal okozni. A mozgásfejlesztés egyik legjobb játékos formája, amely hatással van a szem-kéz koordinációra.

Száll, libeg

A kertben, lakásban lévő hinta örök kedvenc, amely a játszótereken legalább olyan kedvelt, mint odahaza. Hintázni még felnőttként is jó.

Irány a homok!

A homokozás leginkább a kertben javasolt elfoglaltság, de a homok művi, bent is használható formája is ugyanolyan fejlesztő és szórakoztató hatású, mint az igazi homok. Az árnyékos helyen felállított homokozó még a szülőket is alkotásra bírhatja. A homok ásása, építése, formázása nemcsak a finommotorikát fejleszti, hanem a formákat, alakzatokat, színeket is lehet játék közben gyakorolni.

Benti elfoglaltságok

Ha a hőség bűz a lakásba, akkor sem kell a televízióra bízni a gyermeket. A festés, a színezés, a gyurmázás remek elfoglaltságot jelenthetnek a fejlesztő hatásuk mellett. Azért, mert a lakásban vagyunk, még a víz is lehet játékszer. Méricskélni, ételszínezékkel megfesteni a konyhában is lehet. Benti elfoglaltságnak az olvasás, képeskönyvek lapozgatása, mondókázás is remek program.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)