Jump to content

Otthoni agy és testmozgatás szükséges időkre

2020. 04. 02. 19:00

Most minden kreativitásra és ötletre szüksége van a szülőknek ahhoz, hogy az otthoni tanulásba némi idegnyugtató, a gyermeket lefoglaló szórakozást találjanak az egész család számára.

Az online tanulásra és munkára az internet ad lehetőséget, de butaság lenne ennyinél megállni. Az internetnek köszönhetően olyan ötletekre bukkanhatunk rá, amely mindenki számára örömet adhat.

Jön a húsvét. A húsvéti készülődés alapjában véve megfelelő elfoglaltságot nyújthat a gyerekek és szüleik számára. A tavasz színeivel, anyagaival, a természet adta növényekkel ajtódíszeket, beltéri dekorációkat készíthetünk. A tojásfestésnek megannyi módja létezik, amelyet a gyerekek nagyon is élvezhetnek.

Az óvodás korú gyerekekkel egészen mást jelent otthon lenni, mint az iskolásokkal. Az iskolába most nem járó, de iskolai kötelezettségüket online teljesítő gyerekek életét nagyon rendszerezni szükséges ahhoz, hogy a feladatokkal is haladjanak, de valami üdítő, felpezsdítő, kikapcsoló szórakozásra is szükség van.

Keressetek tavaszi, húsvéti kifestőt, amit akár online ki lehet színezni. A hagyományos kifestőhöz nyomtatóra van szükség. Nyomtató híján más elfoglaltság is adódhat, amelyhez nem kell se internet, se technika.

Némi kézügyességre, találékonyságra, színes papírra, színes filcekre, ceruzákra, ollóra és ragasztóra van csak szükség. Ez pedig a kisebb gyerekekkel élő családokban bizonyára alapvető eszközök. A feladat az, hogy különféle alakú szemüvegformákat vázoljunk fel egy lapra, amelyet aztán kedvére színezhet a gyerkőc. A végeredményt az fogja nyújtani, ha ki is vágjuk a színes szemüvegeket, amelyeket aztán büszkén viselhet az egész család. El ne felejtsünk mókás fotók formájában megörökíteni a papírszemüveges napot.

A WC-papír üres gurigái számos játéklehetőséget tartogat. A gyerekek szeretik azokat, amelyik valamilyen állatot formáz meg. Íme, néhány WC-papír gurigából elkészíthető állatfigura.

Vannak játékok, amelyekhez tényleg alig kellenek eszközök, mégis jó szórakozást nyújtanak gyerkőcnek és szülőnek egyaránt és még megmozgatják az agyat is. Az alábbi játékokhoz tollon és papírlapon kívül nincs is másra szükség.

Ha pedig megmozgatni szeretnénk gyerkőceink testét és agyát is, akkor ajánlunk figyelmetekbe néhány szuper jó feladatot. Csupa olyan dolgot kell felhasználni a játékokhoz, amelyek otthon is megtalálhatók.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=jqb_RuuWVWI, https://www.youtube.com/watch?v=MNC3ukSqGAU, https://www.youtube.com/watch?v=mE5CzM5gJfw)