Jump to content

Ősszel és télen is megéri utazni

2019. 11. 07. 19:00

Természetes, hogy szülőként féltjük és óvjuk gyermekeinket minden olyantól, amiben veszélyt sejtünk. Az utazás is mindig magában hordozza a veszély lehetőségét, azonban a négy fal között nem maradhatunk örökké.

Vannak családok, akik imádnak utazni, kirándulni, és egyáltalán nem gondolkodnak, hogy útnak induljanak-e csak azért, mert újabb családtaggal bővültek. Mások annyira félnek az utazás és kirándulás közbeni veszélyektől, hogy inkább otthon maradnak, nem mozdulnak ki.

A nyár az az időszak, amikor a legtöbben akár heteket, de legalább néhány napot belföldi vagy külföldi utazásra szánnak. Ez az az időszak, amikor a szülők is egybefüggően kiveszik a szabadságukat, és természetesen a jó idő, a nyári meleg is arra csábít, hogy kimozduljon a család.

Utazni, kirándulni azonban nemcsak nyáron lehet, hanem ősszel és télen is. Azonban, ha kisgyermekes család indul útra, mégiscsak sokban különbözhet, ha csak felnőttek kirándulnak.

A csecsemővel, kisebb gyerkőccel való utazás azt követeli meg a szülőktől – főleg hidegebb időszakban -, hogy a szokottnál is körültekintőbbek legyenek. A több napos távollétre és a hosszabb ideig tartó utazásra megfelelően kell felkészülni, és még így is érhetik meglepetések az embert.

A legideálisabb utazási eszköz természetesen az autó, hiszen akkor úgy és akkor áll meg a család, amikor csak akar. A bőröndök, egyéb eszközök szállításának is egyszerű módja. Természetesen nem lehet mindenhová eljutni autóval, ezért gyors megoldást jelenthet a repülő, a vonat és a busz. De tömegközlekedési eszközök lévén itt más utasokhoz és az utazási időt is figyelembe véve sokkal nyűgösebb lehet.

Bármelyik módon is kíván a család elutazni hidegebb időben, azzal számolni kell, hogy utazás során meleget tapasztalhatnak autóban, repülőn, buszon és vonaton is, a kinti hőmérséklet pedig jóval alacsonyabb, így a nagy hőmérsékletingadozást tudni kell orvosolni (réteges öltözködés).

Egy-egy úti cél megközelítés órákat is igénybe vehet, ezért a kicsi gyerekek szórakoztatása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy ép idegrendszerrel érkezzenek a célba. Minden szülő élményt szeretne biztosítania azzal gyermekeinek, hogy együtt utaznak. Közös beszélgetése, zene hallgatás, a saját kedvenc játékok használta, valamint a hordozható DVD lejátszó, az okos eszközök megkönnyíthetik a hosszabb utazást.

Kétségtelenül nagyobb feladatot jelent egy hűvösebb időszakban kivitelezett utazás megszervezése, de nagyon sok élményt adhat. Muszáj kiszakadni néha az otthoni közegből, és az őszi, téli táj egészen más oldalát mutathatja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)