Jump to content

Ennél jobb edzést nem lehet kitalálni egy anyának

2018. 07. 21. 11:58

Minek edzeni, ha helyette szunyókálhatsz is kicsit? Elszaladsz az edzőterembe, és ahelyett, hogy izzadnál, hunysz egy órácskát.

Tényleg létezik ilyen edzőterem, ahol nem az a cél az edzésen, hogy izzadj egy órát a biciklin és erőgépeken, hanem bekapcsolják a nyugtató zenét – az idegesítő techno helyett –, és kellemes hűvösben pihenőidőt adnak a szülőknek. Pár nyújtógyakorlat elvégzése után mindenki kap egy ágyat takaróval és 45 percet a szunyókálásra.

Angliában a David Lloyd Clubs teszteli ezt a fajta „edzést”, amelyet napercise néven indítottak. Az órákat kifejezetten kimerült szülőknek hozták létre azért, hogy ebben az egy órában pihentetni tudják az agyukat, jobb kedvűek legyenek, sőt állítólag mindeközben még kalóriákat is égetnek. Nem meglepő módon a tesztelésre indított órák telt házzal működtek.

Az edzőterem felmérése szerint a szülők 86 százaléka panaszkodik állandósult fáradtságra, ami elképesztően sok ember, főleg ha belegondolunk, hogy a fizikai és mentális egészség egyik alappillére a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. Ezért találták ki, hogy ezzel az edzéssel segítenek a családoknak, hogy javítsák az általános közérzetüket.

(Forrás: babasoldal.hu | kép: pixabay.com)