Jump to content

A Millenáris parkban tartják a Családszervezetek 2. adventi jótékonysági vásárát

2017. 12. 27. 15:33

Több mint ötven egyesület, cég, közéleti szereplő részvételével rendezik meg a Családszervezetek 2. adventi jótékonysági vásárát december 3-án a Millenáris park D épületében.

A szervezők a tavalyinál is nagyobb szabású vásárral készülnek: advent első vasárnapjára több mint ötven családszervezet, cég, közéleti szereplő, civil egyesület hozza el saját karácsonyi termékeit - mondta el a kezdeményezés csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (Ficsak) alapítója. Mint hozzátette, a látogatókat számos kísérőrendezvény, például bőröndmesék, kézműves bemutatók, babakiállítás, gyerekjóga várja. A színpadon fellép mások mellett Vastag Csaba, Tabáni István és az Iszkiri zenekar; a rendezvény háziasszonya Horváth Lili színművész lesz.

Király Nóra közölte, a Ficsak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett vásár bevételét a koraszülött babák és családjaik támogatására fordítják a Melletted a Helyem Egyesületen keresztül.

Kárász Eszter színművész, a színpadi programok sorát záró Eszter-lánc mesezenekar énekesnője arról beszélt, hogy bohócdoktorként dolgozva sokszor közelről is láthatja a "kis hősök" és családjaik küzdelmét.

Rónaszékiné Keresztes Monika, a Fidesz Nőtagozatának vezetője hangsúlyozta, hogy a néha egy kilósnál is parányibb koraszülöttek figyelmeztetnek bennünket: mennyire törékeny az élet.
 A neonatológiai központok elképesztő nagyságú munkát végeznek, ehhez viszont szükséges, hogy rendelkezésükre álljanak a megfelelő eszközök - emlékeztetett. Az adventi vásáron ezért saját standdal lesz jelen a Fidesz Nőtagozata is - árulta el Rónaszékiné Keresztes Monika; Regős Judit pedig arról számolt be, hogy az általa vezetett Szülők Háza gyereksarokkal várja a kis látogatókat.

A rendezvény fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki ezúttal saját maga is készít és árul majd adventi koszorúkat. A jótékonysági vásár felkért díszvendége Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin családügyi államtitkár. 

Király Nóra az MTI-nek elmondta: akik nem tudnak részt venni az adventi rendezvényen, azok a www.jotekonysagivasar.hu honlapon is támogathatják a kezdeményezést.

(Forrás: MTI)