Jump to content

Jönnek a munkahelyi bölcsődék?

2017. 02. 10. 15:18

Jelentősen csökkent azoknak a gyerekeknek a száma, akiket nem vettek fel bölcsődébe. 2020-ig 60 ezerre növelnék a gyermekek napközbeni ellátásáról gondoskodó férőhelyek számát.

2010-ben még több mint négyezer olyan gyerek volt, akit nem vettek fel a bölcsődébe, 2015-ben már csak 1800 – derült ki Rétvári Bencének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának közléséből.

Január elsejétől át is alakították a gyermekek napközbeni ellátásának rendszerét, úgy, hogy a bölcsődei ellátás valamely formája biztosított legyen a családok számára minden olyan településen, ahol igény jelentkezik rá.

Több mint 107 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre bölcsődék, minibölcsődék, családi bölcsődék, illetve óvodák férőhelybővítésére, korszerűsítésre.

Rétvári Bence rámutatott: a munkahelyi bölcsődék létrehozását külön is ösztönözik azzal, hogy a szolgáltatás üzemeltetésével kapcsolatosan felmerült adóévi költségek, ráfordítások elismert költségként nem növelik a társasági adóalapot január 1-jétől.

 

(Forrás: babasoldal.hu)