Jump to content

GYEREKNAPI PROGRAMOK MINDENKINEK

2016. 05. 26. 08:58

Előző cikkünkben már megemlékeztünk róla, hogy a gyereknap megtartása igen is fontos. Nem csak a gyerekeknek, de a család minden tagjának. Most pedig adunk pár tippet, hova érdemes ilyenkor elvinni a lurkókat.

PlayKID

Hétvégén a budapesti Millenáris is gyerekbirodalommá alakul, ahová reggeltől késő délutánig várják a kicsiket és nagyokat. A pónilovaglás, a kincsmosás, a kalandpark, a céllövölde és az ugrálóvár csak néhány a kipróbálható programok közül, és ha elfáradnátok, a koncerteken, a bábelőadásokon, a ki mit tud fellépéseken pihenhetitek ki magatokat.

Pusztai Állatpark

Ha vasárnap egy „állati” élménnyel szeretnétek gazdagodni, akkor a hortobágyi állatpark remek választás! Ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák várják a mozgékonyakat, kézműveskedésre, gyógynövényekkel való ismerkedésre csábítják az alkotókat, a kilátótorony, a  játszótér használata és a pusztai virtusok kipróbálása pedig a felfedezők számára nyújt lehetőséget a kellemes időtöltésre.

Cifra Palota

A Művészetek Palotája állandó programsorozata vasárnap hatalmasra nő. Koncertek, meseelőadások, örömtánc három színpadon; bent és kint rengeteg kreatív foglalkozás (kreszpálya, óriás malomtársas, királyi várjáték és sok minden más) vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.

Városligeti gyereknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes gyereknapi rendezvénye nem csak a gyerekek számára nyújt kellemes szórakozási lehetőséget, hiszen a gyerekszínpadon fellépő művészek előadásai, a kalandpark, a biztonságos közlekedés fontosságára felhívó gyereksátor mellett a nemzetek utcája, a nőgyógyászati szűrőkamion, a nagykövetségek színpada a szülők számára is kínál hasznos és érdekes programot.

Mesefesztivál Vecsésen

A Bálint Ágnes Kulturális Központ ingyenesen látogatható (előregisztáció szükséges!) mesebirodalma a hétvégén is kitárja kapuit! Szombaton és vasárnap mesekoncertekkel, bábelőadással, kiváló gasztronómiai, kézműves és népművészeti termékekkel találkozhatnak a családok. Sőt, még az autót is otthon lehet hagyni, mert kisvonattal vagy busszal is könnyen meg lehet közelíteni a helyszínt! Aki nem hiszi, járjon utána!

Ezer Lámpás Éjszakája

Sajnos nem minden családban, nem minden gyereknek lehet ez a nap felhőtlen. Az Ezer Lámpás Éjszakáján 12 városban jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel, szórakoztató gyerekprogramokkal, a civil sátrakban felvilágosítással, tanácsadással hívják fel a figyelmet a gyerekeltűnések aggasztó jelenlétére. Este pedig 10.000 világító lufit engednek a magasba, ezzel mutatva fényt azoknak, akiket hazavárnak.