Jump to content

Aminek fehérnek kellene lennie, az fekete?!

2023. 03. 10. 19:00

Minden szülő nagyon várja, hogy a kis fehér fogacskák megjelenjenek a baba ínyében, de nagyon vigyázni kell ezekre a kis „ékszerekre”.

Azért is várjuk annyira a fogacskák kibújását, mert ettől várjuk a babánk megnyugvását. Vannak ugyanis olyanok, akiknek a tejfogak növekedése nem igazán a nyugalmat megtestesítő időszakot jelenti.

Azonban annál nagyobb csalódás, ha már ezeknek a gyöngy fogaknak a színe mégsem fehér, mint ahogy várjuk, hanem fekete.

Bizony, már szuvasan kibújó fogak igencsak illúziórombolók, arról nem is beszélve, hogy a szülő magát okolja mindezért. A folyamatot meg kell állítani, mert könnyen átterjedhet a többi tejfogra is. A tejfogak ugyanis sokkal érzékenyebbek és így romlandóbbak is, mint a maradandó fogak. Már a szerkezetük is más, mert nincs bennük az ásványi anyag és így a károsodás is gyorsabb lezajlású.

A tejfogak szuvasodásának leggyakoribb oka a cukros italok adagolása, valamint az édességek fogyasztása. A cukrozott tea, az édes italok, az édességek, a kakaó mind károsítják az érzékeny fogzománcot. Éppen ezért ezek kerülése és a szájhigiéniára való tanítás már egészen kicsi kortól beépülhet a napirendbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)