Jump to content

Nincs sírás, de lehet, hogy alvás sem

2022. 10. 17. 19:05

Van, amit nem sírunk vissza a múltból. Nagyanyáink ugyanis egészen másképp neveltek, az akkor szokásoknak megfelelően.

Az egyik ilyen az volt, hogy a pici babát hagyták sírni azért, hogy nehogy túlságosan elkényeztessék már a kezdetek kezdetén. Azóta persze már tudjuk, hogy a kisbabáknak igényük van a közelségünkre. Éppen azért sírnak, vagy pedig valamilyen szükséglet kielégítésének vágyát próbálják meg így jelezni felén.

A nyugodt éjszakákat nem azzal lehet elérni, ha a babát külön ágyban, vagy még inkább, külön szobában altatjuk. Ha sír a kicsi, akkor valaki (legtöbbször az anya) úgyis átmegy hozzá.

Tény, hogy sok, még gyermekvállalás előtt álló pár leginkább a nyugodt éjszakáit félti a babától, de a sírni hagyás a kicsi számára rossz.

Az úgynevezett alvástréning, - vagyis amikor a baba külön altatása valósul meg és nem reagálnak a sírására nem reagálnak a szülők - az nem azt jelenti, hogy a csöppség megtanulja átaludni az éjszakát, hanem azt, hogy egy idő után nem fog sírni, mert úgysem érkezik rá semmilyen reakció, de nem feltétlenül alszik, pláne nem nyugodtan.

Úgyhogy, ha sír a kisbabád az éjszaka közepén, akkor vedd magadhoz, nyugtasd meg és bújj hozzá altatáskor, vagy urambocsá’ vidd az ágyatokba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)