Jump to content

Nemcsak te csíped a babádat, hanem a vérszívók is?

2022. 08. 07. 19:00

A rendkívül száraz nyár nem segítette a szúnyogok szaporodását, de nem jelenti azt, hogy a vérszívók megkímélnének minket vagy akár babáinkat.

Száraz nyár ide vagy oda, a szúnyogok megtalálják azokat, akiket potenciális áldozatául választanak. Köztük vannak olyanok, akiket ezek a vérszívók kimondottan kedvelnek.

Egy csöppség életében a kínzó viszketés elkerülése még fontosabb, de a szúnyogok elhárítása érdekében használt termékek java vegyszeres, amelyet nem szívesen alkalmazunk.

Gondolkodhatunk azonban természetes, illatos megoldásban is. Ebben az esetben a rovarok elriasztását vesszük célba, vagyis a szúnyogcsípés megelőzését.

Ha már természetesség, akkor gondolkodjunk a citromfűben. A legjobb, hogy akár a szobában, cserépben is nevelhető növény, amely kellemes illatot áraszt és valamennyire képes elűzni a szúnyogokat. Önmagában azonban édeskevés, ezért a citromfű illóolajával támogathatjuk elszánt szúnyogmentesítő akciónkat.

A levendula ismert és kedvelt növény. Szedd magad akció keretén belül sokan gyűjtenek csokorra valókat. Ugyanúgy ültethető cserépbe, de a hatékonyság érdekében szintén használható az illóolaja is.

Tovább támogatható az otthonunk mentesítése, ha a ház köré is ültetünk ezekből a növényekből.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)