Jump to content

Hogyan válasszunk babaruhát?

2022. 08. 04. 19:00

Főleg első gyermekes szülőként nehéz megfelelően öltöztetni és megfelelő méretű és kellő kihasználtságú ruhát venni.

Márpedig babaruhát vásárolni jó. Csakhogy egyben fejtörést is okozhat. Gondoljunk csak bele abba, ha ajándékba szeretnénk egy csecsemőnek ruhát választani, akkor figyelembe vesszük a nemét, a méreteit, az évszakot.

Ha ajándékba vagy a saját babánk részére vásárlunk ruhát, legalább olyan körültekintően nézzük meg, hogy mi kerül a kosárba.

Mindenképp figyelembe vesszük a babaruha anyagát. Olyat érdemes választani, amely kényelmes viselet, mert szellőzik, száz százalékosan pamutból készült, erős varrású és nem túl kényes darab.

Habár a gyerekek gyorsan nőnek és folyamatosan cserélni szükséges a ruhaállományt, mégis fontos szempont a tartósság. Bírnia kell az állandó mosást, vasalást, na és persze azt a strapát, aminek a babák kiteszik. Minél mozgékonyabb egy kicsi, annál nagyobb terhelést kell kibírniuk a ruhaneműknek.

Természetesen szempont az is, hogy ne csak szépen nézzen ki benne a csemete, hanem jól is érezze magát benne. Azaz legyen puha (mégis erős) anyagú. Vásárlás során érdemes belül is megnézni az adott darabot: milyen a varrása, mennyire merev, vanna-e kapcsok, amelyekkel állítani lehet a bőségét és azok a kapcsok vajon nem fogják-e sérteni a kicsi bőrét?

Legyen könnyen le-felvehető, ki-begombolható, állítható és természetesen a megfelelő méretet szükséges figyelni.

Az már csak esztétikum, hogy milyen színekben, mintákban pompázik egy babaruha. Az biztos, hogy édes darabokba lehet a babákat öltöztetni, de a legfontosabb, hogy jól is érezzék benne magukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)