Jump to content

Meddig tart a fogak előbújása?

2022. 06. 29. 19:00

A babák féléves korához közeledve árgus szemekkel vizslatjuk a kicsi viselkedését és keressük annak jeleit, hogy vajon mikor fognak előbújni az első fogacskák.

Amikor megkezdődik az intenzív nyáladzás, a kelleténél nyűgösebb a baba és mindent (de tényleg mindent) a szájába vesz, akkor joggal gondolunk arra, hogy bizony megkezdődött a fogzás. Ha az ínye is piros, akkor már tényleg tudjuk, hogy nemsoká kibújnak a fogak. De mégis mennyit jelent az a nem sok idő?

Sokféle leírás készült a babák fogzásáról, beleértve a sorrendet, a tüneteket és a fájdalom enyhítésének módjait, de arra nem sokan tudják a választ, hogy mégis hány napig tart az, hogy az ínyt áttörjék a fehér fogacskák?

A nyáladzás sokkal korábban jelentkezhet, mint ahogy a fogak előbújása. Amikor ténylegesen kitörni készülnek azok, azt fájdalom, sírás, hangulatingadozás, az így duzzadása jelzi. Nos, ettől számolva körülbelül négy nap múlva jelenik meg a fogacskák legcsúcsa és ettől fogva enyhülnek a kellemetlenségek. Az összes (22 db) tejfog előbukkanása 3 éves korig zajlik le. Ez abban az esetben igaz, ha 1 éves korig megkezdődik a fogzás. Ha ennél később indul be, akkor a folyamat is tovább tart.

A babák egy (szerencsés) részénél mindez szinte észrevétlenül lezajlik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)