Jump to content

Gyakorlat teszi a mestert? Alvástréning babáknak

2022. 05. 03. 19:00

A szülők és főleg az anya számára nincs frusztrálóbb, mint a babasírás. Nem azért, mert idegesítő, hanem ösztönszerűen a megoldást keressük babánk bajára.

A pici babák sírással kommunikálnak a világ, de főleg a szülők felé. Csak így tudják jelezni, hogy valami szükségletük van. Nem azért teszik mindezt, hogy minket idegesítsenek. Azonban még a legnagyobb igyekezetünk ellenére is bömbölésbe kezdhet a baba, hiszen nem lehetünk mellettük minden egyes pillanatban.

Az azonban, hogy a babákat hagyni kell sírni, mert így megerősödik a tüdejük, no, az már a múlté. Ugyanakkor egyre többen altatják teljesen külön szobába a babájukat. Ennek fő oka az, hogy a gyerkőc idejében megszokja saját kis környezetét és nyugodtabbá váljon a szülők, a család alvása. Ez nem azt jelenti, hogy az anya feloldozást kap az éjszakai kelésektől, de akár alvástréningnek is felfogható. Tehát nemcsak külön szobában altatják a babát, de bizony azt is hagyják, hogy megtanulja magát elaltatni. Ez akár sírással járó tréning is lehet és egyáltalán nem biztos, hogy a kicsi jobbat alszik emiatt. Azt viszont egy idő után megtanulja, hogy teljesen felesleges ébredéskor sírnia, hiszen úgysem érkezik a felmentősereg. Azaz a baba vígan ébren lehet az éjszaka közepén, csak nem kelti fel a szülőket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)