Jump to content

Miért jó a babafészek?

2022. 04. 05. 19:00

A mostani szülők számos új eszközt használnak gyermekük nevelése során, amelyet őseink egyáltalán nem ismertek.

Bébiétel melegítő, streilizáló, mellszívó, babaöböl, babafészek. Mind olyan segítség a szülőknek, amelyek feltehetően megkönnyítik a baba gondozását.

Abban biztosak vagyunk, hogy mindenki egészséges babát szeretne. Ennek a vágynak a teljesülése már csak akkor jobb, ha az egészséges baba nyugodt is. A pihentető alvás a babának egyet jelent a család nyugodt alvásával is. Ezért kiemelkedően fontos szerepet kap minden olyan, amely ezt teszi lehetővé.

A babafészek, vagy más néven babaöböl azt a célt hivatott szolgálni, hogy a születés után a baba biztonságban érezhesse magát. Ma már nem minden szülészeten alkalmazzák a sokáig nélkülözhetetlennek vélt pólyát. Helyet cseréltek a babafészekkel, amely a kicsi számára szabad mozgást, mégis biztonságérzetet ad. Ez, a skandináv országokból indult. Az puha anyagból készült öböl pereme védelmet ad a csemetének, fészekhez hasonlítható.

A szülők azért szeretik, mert babájukat biztonságban és bebugyolálva tudják, míg az újszülött babáknak az anyaméhhez hasonló érzést nyújt, amely megnyugtatja őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)