Jump to content

Ha már cumisüveg, akkor legyen az jó

2022. 04. 03. 19:00

Habár a babavárás csodálatos, de minden leendő szülő tudja, hogy várnak rájuk nehezebb éjszakák, ha még a gyakorlatban nem volt részük gyermeknevelésben.

Annak ellenére is tudhatjuk, hogy szülőnek lenni nem mindig egyszerű és könnyű, ha még mindennek előtte állunk. Talán a legnagyobb félelem az, ha a baba sírós, hasfájós. Éppen ezért már jó előre felkészülhetünk abból, hogy mit kell tenni hasfájós baba esetén.

Rossz látni, ha egy apró baba kínokat él át a pocakja miatt és a szülő teljesen tehetetlennek érzi magát. A tornáztatás, a pocak masszázsa, a különböző cseppek és teák alkalmazása mellett az sem mindegy, hogy milyen cumisüvegből történik az etetés.

Az evés közben lenyelt és ki nem büfizett levegő okozza a hascsikarást, amely igencsak fájdalmas. Ezt felnőttként is átélhetjük és tudjuk, hogy milyen fájdalom ez. Nem csoda, ha a babák sírnak ilyenkor. A megfelelő cumisüveg az, amelyikben evéskor sem keletkezik vákuum. Ezzel megakadályozható, hogy a kicsi levegőt nyeljen. A jó cumisüvegből nem ömlik a táplálék, a szoptatáshoz hasonló élményt biztosít a babának. A kicsinek meg kell dolgoznia minden kortyért és így a mohó falás is megakadályozható, ezzel pedig kivédhető a levegőnyelés. A cumisüveg cumija puha és finom anyagú, vagyis hasonlít az anya bőréhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)