Jump to content

Szoptatás, a mellek ellensége?

2022. 01. 17. 19:00

Sok kismama inkább szeretné a császáros szülést választani annak érdekében, hogy odalent ne változzon semmit. És a szoptatással mi lesz?

A legtermészetesebb és legjobb tápanyag a csecsemők számára az anyatej. Ha abból van elegendő, akkor fél éves koráig nincs is másra szüksége a babáknak. Csakhogy a sok szoptatás hatással van a mellekre.

Az egész test megváltozik a várandósság ideje alatt, majd a szülés után sem azonnal regenerálódik a test. A mellek pedig még tovább ki vannak téve a „nyúzásnak”. Ám az, hogy a szoptatás lenne a megereszkedett mellekért a felelős, egymagában ez nem állja meg a helyét.

Nem maga a gyermek táplálása okozza azt, hogy lógóvá válnak az emlők. Abban nagy szerepe van magának a terhességnek, a fogyásnak, a hízásnak. Ezzel a problémával azok is találkozhatnak, akik valamilyen oknál fogva nem táplálták anyatejjel gyermeküket.

A szoptató édesanyák mellei egyértelműen teltebbek, amelyet a teli tejmirigyek és tejcsatornák okoznak, de a baba szopásával vagy a fejéssel távozik a tápanyag, akkor lecsökken a mellek térfogata, kevésbé tűnnek teltnek. Előfordul, hogy a változás annyira állandósul, hogy a szoptatási időszak után sem nyerik vissza eredeti formájukat a mellek, vagy hónapokat kell arra várni, hogy mindez megtörténjen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)