Jump to content

Ha menni kell, hát ébreszteni is szükséges

2022. 01. 09. 19:00

Egy baba születésével meg is van, hogy ki veszi át a család vezetését. Bizony, sok mindenben változik az életünk ilyenkor.

Mégsem veheti át a csecsemő teljesen az irányítást, de annyi biztos, hogy sok mindenben igazodunk a pici babához. Nyugodt és kiegyensúlyozott babát szeretnénk, aki jót alszik és ez egyet jelent a család más tagjainak pihenésével is.

Vannak azonban helyzetek, amikor egyszerűen el kell indulnunk valahová, babánkat is magunkkal kell vinnünk. Ha épp alszik, ez mindenképp ébresztéssel, öltöztetéssel jár és szinte biztos, hogy sírással is.

Az ébresztésnek is megvan a maga finom és kíméletes módja. A csecsemő simogatása vagy masszázsa nemcsak az altatásnál nagyon jó, de a gyengéd ébredést is lehetővé teszi. Talán még a sírás is elkerülhető.

Bárhová is készülünk, a kisbabát ilyenkor általában öltöztetni szoktuk melegebb darabokba és ez már önmagában ébresztő lehet, de ennél kíméletesebb megoldás, ha óvatos mozdulatokkal megnézzük a pelenkát. Lehet, hogy már erre felébred a kicsi, de akkor biztos, ha a pelenka cseréje is szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)