Jump to content

Császármetszés kérésre?

2021. 12. 27. 19:00

A szülés hatalmas trauma az anya és a baba számára is, de a végeredmény mindenképp csodás.

Van egy elképzelésünk arról, hogyan szeretnénk majd az életünket alakítani és ebbe a családalapítás is beletartozik. Ugyanúgy elképzeléseink van a terhességről, a szülésről, a baba gondozásáról, neveléséről is.

A hüvelyi szülés a legtermészetesebb és sokan arra vágynak, hogy így éljék meg gyermekük világra hozását, azonban, ha valami közbeavatkozik, akkor „B” verzióként marad a császármetszés. Ez nem kérésre működik, hanem komoly indokkal hajtanak végre ilyen jellegű műtétet.

Sokan félnek attól (női és férfi oldalról is), hogy a szülés után már semmi nem lesz olyan, mint korábban volt a szexuális életükben. Már a várandósság ideje alatt is lecsökkenhet az együttlétek száma, de szülés után időre van szükség, hogy a női test visszarendeződjön. Hetek vagy akár hónapokat is igénybe vehet az ilyen regenerálódás nem beszélve arról, hogy az anya életében a baba válik legfontosabbá.

Éppen emiatt gondolják azt, hogy a császármetszés mennyivel jobb, mert az a seb a hüvelyt nem érinti, így jóval hamarabb visszatérhet szülés után a szexuális étvágy.

Az interneten terjedt el egy várandós nő bejegyzése, miszerint a párja nem pártolta a természetes szülést, nehogy amiatt megváltozzon az együttlétük minősége. Egy ilyen beavatkozás ugyan valóban nem érinti a hüvelyt, azonban ugyanúgy szükséges kivárni a hat hetes regenerálódást. Ráadásul a természetes szülés utáni sebek sokkal gyorsabban gyógyulnak. A császármetszés nem csettintésre működik, azt az orvosok ítélik meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)