Jump to content

Készülj fel a kérdésekre!

2021. 12. 20. 19:00

Szülőként nagy nyomás nehezedik ránk, hiszen a társadalom számára értékes embert kell nevelnünk gyerkőceinkből, de saját elvárásainknak is szeretnénk megfelelni.

Aztán ott vannak azok, akiknek véleménye, szava egyáltalán nem mérvadó számunkra, mégis mindig megtalálnak minket. Talán minden anyuka tapasztata maga körül azokat a személyeket, akik sablonkérdésekkel „zavarnak”. Noha nem ez a szándékuk és valójában csak érdeklődni szeretnének a baba és a mama hogylétéről, de valójában unalmas, semmitmondó vagy akár idegesítő kérdésekkel bombáznak.

 

Van tejcsi?

Ez egy olyan intim téma, amelyet nem akkor vitat meg az ember, amikor az utcán összefut valakivel, és pláne nem olyannal, akivel alig van bármilyen viszonya is. Hadd maradjon meg ez a titok az anyukának és senkinek semmi köze hozzá. És ha nincs, akkor sajnálni kell a babát vagy akár az anyát is?

Jó baba?

Akkor jó a baba, ha végig alussza az éjszakát. De ez egy újszülött apróságtól eleve nem várható el, hiszen a koránál fogva jóval többet kel fel azért, mert éhes. Persze, hogy nem fogja azonnal átaludni az éjszakát. Ezek szerint nem jó a baba?

Kisfiú? Kislány?

Bizonyára ezzel a kérdéssel nagyon sok babakocsiját tologató édesanya találkozott. Akkor is, ha erősen utalt a babakocsi és minden egyéb textília a baba nemére. Nehéz értelmezni ezt a kérdést és legszívesebben visszakérdezne az ember: hogy van szeme és lát is vele. De természetesen az udvariasságot és az érdeklődést vesszük szempontul, ezért illedelmesen bevalljuk, hogy milyen nemű baba fekszik a babakocsiban.

 

Lesz testvére?

Még a szülés fájdalma érződik az édesanya minden porcikáján, még cseppet sem nyerte vissza az alakját és a pici babáról szól az egész napja, de már a testvér kérdést kell feszegetni? Igen, ilyennel is találkozhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)