Jump to content

Az apák is tudnak majd szoptatni? Lehetséges

2021. 12. 19. 19:00

Az anyának is kijár olykor a szabadság, ezért az etetést az apa is elvégezheti, természetesen cumisüveggel.

Azonban filmekben, nevezetesen a Vejedre ütök címűben láthattuk már azt, ahogy Robert de Niro magára vesz egy műmellet, hogy unokáját a lehető leganyakompatibilisebben tudja megetetni.

Aztán a közösségi médiában láthattunk már olyan megoldást, hogy az anyát helyettesítő apuka úgy eteti gyermekét cumisüvegen át, hogy az anyuka kivágott arcmását rakja maga elé, ezzel nyugtatva meg a kicsit.

Nos, ez a valóságban is létező találmány. Habár még kísérleti fázisban van, de az biztos, hogy gondolkodnak annak megoldásában, hogyan tudná az édesapa úgy helyettesíteni az anyát, hogy azt a gyerkőc ne nagyon vegye észre. Egy japán cég megalkotta azt a műmellet, amely az apa mellkasára kapcsolható. Ezzel a baba etetése nagyjából hasonlóvá válhat az apával, mint az anyával. A szerkezet összeköthető a mobiltelefonnal, így az apukák visszajelzést kaphatnak a szoptatásról. Hiába az apuka eteti meg a kicsit, az érzet nagyjából ugyanaz és ez megnyugtató a csecsemő számára, így az evés utáni alvás is gördülékenyebben megy.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay | Videó: https://www.youtube.com/watch?v=ZnwB7otB06U, https://www.youtube.com/watch?v=qNC00EwpGqw)