Jump to content

Webkamerán keresztül láthatják babájukat a fertőzött édesanyák

2021. 12. 13. 19:00

A babák születése egyenértékű egy kisebb csodával. Azok a babák, akik jóval korábban érkeznek a kiírtnál, még nagyobb csodát jelentenek.

A koraszülött csecsemők heteket, de akár hónapokat is inkubátorban kénytelenek tölteni annak érdekében, hogy megerősödjenek, megnőjenek, hogy aztán szüleik végre hazavihessék. Most azonban más a helyzet. A koronavírus időszakában minden megváltozott és akár sokkal nehezebb is. A fertőzött kismamáknak meg pláne.  

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján azon fáradoztak, hogy segítsék a covid vírussal fertőzött édesanyákat és az inkubátorban lévő babájuk a kapcsolattartásában. Ha a babánál és a mamánál kimutatható a fertőzés, akkor elkülönített részen kapnak helyet.

Más a helyzet akkor, ha az anyuka fertőzött, de a koraszülött baba nem. Ilyenkor az anya átmenetileg nem találkozhat csemetéjével. Márpedig ez a kötődés és a tejelválasztás szempontjából létfontosságú. Ennek érdekében olyan webkamerás rendszert fejlesztettek ki, amelyen keresztük anya és babája hallhatják egymást.

Természetesen a nem fertőzött anyuka és ugyancsak nem fertőzött koraszülöttje a nap 24 órájában együtt lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)