Jump to content

Anyatejes védelem a bőr védelmében

2021. 05. 25. 19:00

Az ekcéma kellemetlen, viszkető és fájó bőrbetegség, amelynek megjelenésében szerepe lehet a környezeti tényezőknek, a genetikának is és már baba-, gyermekkorban is megjelenhet.

Az édesanyák anyateje az a természetes védelmező, amely a babákat sok mindentől megóvja amellett, hogy tápanyagot biztosít. Az ekcéma is az a bőrprobléma, amely megkeserítheti a babák és a mamák életét is, ám úgy tűnik, hogy az anyatej ebben is segítség lehet.

Egy kutatás azt mutatta ki, hogy az a baba, amelyiket nem vagy csak nagyon rövid ideig tudta szoptatni az édesanyja, az ekcéma megjelenése nagyobb esélyű. Az életük első három hónapjában (vagy tovább anyatejjel táplált babák esetében az ekcéma kevésbé jelentkezhet. Jó hír, hogy emellett az anyatej még csökkenti az elhízás esélyét, de még az asztma kialakulását is.

Annyi biztos, hogy az anyatejes táplálásnak jelentősége van abban, hogy az ekcéma kevésbé alakul ki, azonban az is biztos, hogy csak és kizárólag az anyatej mégsem nyújt védelmet a kellemetlen bőrbetegség ellen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)