A hozzátáplálás kérdése amúgy is sarkalatos pontja a babák életének és még nagyobb fejtörés a szülők számára. Azt tudjuk, hogy az olajos magvak milyen egészséges, de abba már bizonytalanabbak vagyunk, hogy ezek közül adható-e valamelyik hozzátáplálás során a kicsinek is?
Az olajos magvakat jelenti a napraforgómag, a tökmag, a földimogyoró, a kesudió, a mandula és a pisztácia is. Azt felnőttként tudjuk, hogy nassolni is kiváló, de zsírsavtartalmuk miatt egészségesek is, mint ahogy mellettük szól az, hogy fehérjében és vitaminokban gazdagok. Egyértelmű, hogy fogyasztani érdemes. A kicsik esetében is ajánlott mindez, de csak akkor:
- ha ezt a gyermekorvos és a védőnő is megerősíti,
- ha a kicsi nem allergiás azokra.
Az olajos magvak megkóstoltatása és bevezetése történjen egy fajtánként és arra is érdemes törekedni, hogy azokat őrölve érdemes az ételhez adagolni, így a magvak darabkái nem akadnak meg a légútban.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!