Jump to content

Citromfű babának és mamának is

2021. 04. 22. 19:00

Saját egészségünk érdekében sok mindent megteszünk. Még fontosabbá válik ez akkor, ha gyermeket várunk vagy a gyermekünk egészségéről van szó.

A gyógyszerek hatékony megoldást jelenthetnek egy-egy betegségre, azonban, ha gyógyszert nem igénylő problémával állunk szemben, a gyógynövények fogyasztása megoldást jelenthetnek az enyhébb tünetekre.

A citromfű az a gyógynövény, amelyet a baba és a mama fogyasztására is fel lehet használni. A növény ráadásul a kertben is megterem, kellemes illatot áraszt magából. A leveléből készített tea jó hatással van a kismamákra. Oldja a stresszt, nyugtat, és ezzel segíthet a tejtermelésben, amely a mama lelkére is jó hatással van. Sok édesanyánál ugyanis hatalmas stresszfaktor, hogy a babáját tejével tudja táplálni. Ennek hiányában feszültség lép fel, amely csak jobban gátolja az anyatej termelődését.

A citromfűteának ugyanakkor megvan az a remek hatása, hogy az emésztőrendszeri problémákat is megoldhatja.

A baba számára is fogyasztható a citromfűtea, de illóolajként használva, valamint a fürdővízbe csepegtetve nyugtató hatással bír. A hasfájós, nyugtalanul alvó babák esetében bevethető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)