Jump to content

Jó anya vagy!

2021. 03. 23. 19:00

Számos idillt vizionál maga elé egy várandós kismama, amelyet majd gyermekével közösen meg fog élni. Ezek egyike a szoptatás is.

Sokan azt gondolják, hogy az anyaság fokmérője, hogy az anya tejével táplálja csecsemőjét. Ez lenne a természetes és normális, azonban az anyatej nem mindenki számára adatik meg akkora mennyiségben, hogy akár a baba egy éves koráig táplálni tudná. Éppen ez okos sok édesanyában akkora lelki törtét az, hogy nem képes szoptatni saját gyermekét, hogy az akár önvád és öngyűlöletig is elfajulhat.

Ma már nagyon jó minőségű tápszerek állnak azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő anyatejjel. Vagyis semmi hátránya nem származik a babának abból, ha édesanyja nem tudja anyatejjel táplálni. Ez csak az anyák számára olyan gyötrelmes, hatalmas lelki problémát okozva ezzel önmaguknak, amelyet a babák is megérezhetnek.

Egy fotós nő, aki maga is megtapasztalta ezt a nehéz lelki állapotot anyukákról készített fotósorozatot. Volt, aki a természetes módon, anyatejjel táplálta saját melléből a babáját, a másik anyuka cumisüvegből adagolta a tápszert és olyan édesanya is feltűnt a képen, aki speciális szondán keresztül táplálta beteg babáját. A babák és mamák között minden formában kialakulhat a kötődés és az imádat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)