Jump to content

Gyermekek esetében is fontos a szűrés

2021. 03. 09. 19:00

A koronavírus elleni védekezésben a maszk, a távolság tartása, a személyes higiénia és most már a védőoltás is segítséget jelent.

A karantén, az online oktatás éppen azért került bevezetésre, hogy minimalizálni lehessen az érintkezések számát. A koronavírus fertőzés tünetei hasonlíthatnak más megbetegedéshez, ezért ha az orvos a Covid-19 gyanúját tapasztalja betegén, úgy tesztelni szükséges a beteget. Ez azonban még a csecsemőkre, kisebb gyermekekre is igaz lehet. A vírus terjedésének megfékezésében ugyanis annak is nagy szerepe van, hogy a fertőzött babákat kiszűrjék.

A kisgyermekek esetében a koronavírus tünetei olyan enyhék lehetnek vagy akár tünetmentes, hogy azt nehéz felismerni. A fertőzés felismerése annak terjedése miatt kulcsfontosságú. Azonban teszt nélkül nem biztos, hogy fény derül a Covid-19 fertőzésre, így a karantén sem valósul meg, amely a további terjedést teszi lehetővé. Éppen ezért szorgalmazzák, hogy már csecsemők, kisgyermekek esetében is szükséges koronavírus-tesztet csináltatni, amely nem okoz fájdalmat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)