Jump to content

Engedd gyermeked a szabadba!

2021. 03. 04. 19:00

Tavaszodik. Bár még reggelente hűvös idővel kell számolni, de délutánra jól esik a napfény, a lelkünk is kividul.

A pici gyermekükkel otthon lévő édesanyák tudják, hogy a jó levegőn való séta – még akkor is, ha a baba olyan kicsi, hogy babakocsiban van – nagyon jó hatással van a babákra. A legtöbb apróság jóízűen tud aludni a szabadban, a nagyobb gyerekek pedig imádják felfedezni a környezetüket, a természetet.

Engedd ki a szabadba!

A legjobb, amit csak tehetünk, ha naponta minimum fél órát a szabadban engedjük játszani a gyermekeinket. Erre azért van szükség, mert a természetben való játék és mozgás sokkal kreatívabbá teszi a gyerkőceinket. Annak köszönhetően, hogy odakint játszanak, számos tapasztalatot szereznek. A szabadban található anyagok, a mozgás stimulálja a gyerekek érzékszerveit, amelynek köszönhetően úgy fejlődnek, hogy azt észre sem veszik és nem is esik az nehezükre. A természetben végzett mozgás és játék tehát az idegrendszer érésében is részt vesz. Minél többféle mozgással találkozik a gyermek, amelyet a szabadban végezhet, annál jobban fejlődnek érzékszerveik.

Nemcsak fejlődnek a gyerekek azzal, ha kint vannak a szabadban, de a szorongás és a feszültség mértéke is csökken bennük.

A természetben tett séta, kirándulás és játék által megismerik a környezetüket, a természetben élő növényeket és állatokat, ezért arra is nagyobb igényük lesz, hogy arra felnőttként is ügyeljenek, védjék.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)