Jump to content

Olcsó és fejlesztő szórakozás

2021. 02. 16. 19:00

A pici gyermekeket nem hagyjuk magukra. Pláne, hogy a vele otthon lévő édesanya dolga, hogy gondozza kicsi gyermekét.

Nemcsak a testi gondozás hangsúlyos a gyermeknevelés során, ez teljesen egyértelmű. A gyerekek lelki egészségével és fejlesztésével legalább annyit foglalkoznak a szülők. A kicsi gyerekeknek nem kellenek drága játékok ahhoz, hogy jól szórakozzanak. Márpedig a játékboltok csordultig vannak drága fejlesztő játékokkal, pedig egyáltalán nem kötelező még a házból sem kilépni, hogy kiváló játékszerekre találjunk saját otthonunkon belül.

A kicsik, ahogy nőnek úgy fejlődnek és egyre kíváncsibbak lesznek az őket körülvevő környezetükre. Minden érzékszervükkel meg akarják ismerni azt. Ha szülőként fejleszteni szeretnénk gyerkőcünket, de erre nem szeretnénk sok pénzt kiadni, könnyedén meg tudjuk tenni.

Adjunk a gyerkőc kezébe műanyag palackot. Az üres palackot kedvére püfölheti, amelynek hangja bizonyára örömet ad a kicsinek, pláne, ha azt megtöltjük bármilyen zörgő aprósággal.

A színes és különböző anyagú csomagolópapírok is remek elfoglaltságot jelenthetnek a kicsik számára. A gyürkészésük, a tapintásuk fejleszti a finommotorikát, a kézügyességet.

Ha már ülni, mászni, járni tudó babád van, valószínűleg szívesen tölti közeledben az idejét, így a konyhában is feltalálja magát. Ha kialakítasz számára egy olyan polcot, ahová a műanyag tárolóedényeket bátran pakolhatja fel és le, garantált szórakozás. Ez ugyan szinte biztos, hogy nagy rumlival fog járni, de a fejlődés érdekében mindent!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)