Jump to content

Babafészek a korán érkezők számára

2021. 01. 27. 19:00

A koraszülött babák túl korán kerülnek ki az édesanyjuk védelmező, tápláló méhéből. Ezután az inkubátor jelenti ideiglenes otthonukat.

Nem minden babavárás olyan zökkenőmentes és sima, mint ahogyan tervezzük. A koraszülött csecsemők élete nehezebben kezdődik és ez nagyon sok izgalmat ad a szülőknek is. Az inkubátorban kapják meg a koraszülöttek azt, amit az anyaméh már nem tud megadni. A mesterséges méh azonban nem kötelezően egy sivár burok. Azt bababaráttá lehet tenni. Az úgynevezett babafészekben kaphat helyet a baba, amely azt jelenti, hogy orvosi textilből készült eszközökből készült babatámasztókkal, párnákkal, szemüvegekkel védi a törékeny apróságokat és megpróbálják azt az érzést adni, amit az anya teste jelentene számukra.

Az ötlet egy magyar, maga is koraszülött gyermeket nevelő édesanyától származik és mára már egy tucatnál is több hazai kórházban használják a babafészkeket. Az ilyen ellátásban részesülő túl korán világra jövő apróságoknak sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy idegrendszerük a lehetőségekhez képest a legjobban fejlődjön.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)