Jump to content

Babakacaj

2020. 08. 27. 19:00

Minden szülő vágya, hogy gyermeke egészséges és boldog életet tudjon élni, de egy kicsi babánál nehéz eldönteni, hogy boldog.

Talán boldognak még nem is mondható egy újszülött, de ha minden igénye ki van elégítve, akkor minden bizonnyal nyugodt és elégedett. Ez a mama boldogságához már elegendő. Az is megnyugtatja a kicsit, ha édesanyja karjaiban lehet, érzi szívverését, illatát. Már a nagyon fiatal kisbabák arcára kiülhet egy mosoly, de mintha álmodnának és reflexszerű ez, de a 4-10. hét között már spontán mosolyognak. A negyedéves kisbabák már tényleg ránevetnek arra, aki számukra valami vicceset produkál.

Ekkor már ez a reakció valamire, ami tetszik nekik. Körülbelül a negyedik hónaptól a mosoly mellett már a kezeiket és a hangjukat is használják ahhoz, hogy tetszésüket, érdeklődésüket kifejezzék. Az első életévük betöltésétől már nemcsak nevetgélnek a kicsik, de akár nevettetnek is. Egyre inkább azon munkálkodhatnak, hogy a környezetükben lévőket megnevetessék, ezért produkálják magukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)