Jump to content

Nem lehet gyerekkel – nem igaz

2020. 08. 20. 19:00

Gyermektelenül máshogy élünk, de már ekkor tudjuk, hogy egészen meg fog változni az életünk akkor, ha családalapításra vállalkozunk.

Nemcsak a család létszáma növekszik meg, hanem amit korábban könnyedén és akár bármikor megtehettünk, azt egy kisgyermekkel már nehézkesebb, sőt már egyenesen lehetetlennek vélünk. Valóban megváltozik kicsit az élet, akár nagyon, de nem kell feladni régi életünket, álmainkat.

Barátságok

El kell fogadni, hogy mindenki éli a saját életét, így amit gyermektelenül könnyűszerrel megtettünk, most nem biztos, hogy egyáltalán igényünk van. Gondolunk itt a barátokkal való közös bulizásokra. Nem azt jelenti, hogy fel kell számolni és ki kell irtani a barátságokat, de felnövünk, társra találunk, családot alapítunk. Ők lesznek az elsők az életünkben. A komoly barátságok nem mennek tönkre a gyermekvállalással, de a találkozások minősége változhat.  Rugalmasan kezelve a helyzetet és összeegyeztetve ugyanúgy találkozhatnak a barátok, sőt a közös kikapcsolódások szükségesek is.

 

Romantika off

Sokan már akkor keresztet vetnek a romantikára, amikor még csak útban van a baba. Egyáltalán nem kötelezőszerű. Csak azért, mert már oda kell figyelni egy kicsi babára, gondoskodni szükséges róla, egyáltalán nem kötelező érvényű, hogy a kapcsolatban kihuny a romatika. Sőt, a közös gyermekvállalás csak szorosabbra fűzheti a kapcsolatot. Való igaz, hogy nehezebb megfelelő pillanatot találni arra, hogy a pár romantikázzon, de egyáltalán nem kivitelezhetetlen. Sőt kötelező elem.

 

Maradunk otthon

Macerásabb utazni pici babával és gyerekekkel, azonban szükségesek az ingerek számukra. Nemcsak maga az utazás lehet hosszabb ideig tartó, többszöri megállást igénylő, de szó sincs arról, hogy nem lehetne kicsikkel utazni. Nagyobb előkészületet kíván összecsomagolni az utazáshoz, de a családnak is jót tesz, ha a megszokott közegből kiszakadhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)