Jump to content

Inkubátorból családba

2020. 06. 25. 19:00

A gyermekáldás valódi áldás, csakhogy nem minden nő, család éli ezt meg így. Legtöbb esetben, mert sajnos nincs mindig így.

A kórházak félreeső helyiségében elhelyezett babamentő inkubátorok azt a célt szolgálják, hogy a bajban lévő nők ne tegyenek meg olyan drasztikus lépést, amely a baba életét követelheti. A nem kívánt terhesség, újszülött számára a kihelyezett inkubátor lehetőséget kínál arra, hogy a baba családba kerülhessen, boldog életet élhessen, az anya pedig annak reményében helyezheti el a kicsit az inkubátorban, hogy jobb életet élhet majd gyermeke egy másik családban.

Az inkubátorba helyezett csecsemő örökbeadható akkor, ha vér szerinti szülei nem jelentkeznek az azt követő hat héten belül. Az első ilyen inkubátort hazánkban a budapesti Schöpf-Mérei kórházban helyeztek ki még 1996-ban. és azóta már az ország több kórházában van babamentő inkubátor.

Az inkubátorba helyezett csecsemők szüleit nem keresik, így nem is büntethetők. Ha hat héten belül nem jelentkeznek a csecsemőért, úgy a baba örökbeadható, ám valószínűleg sosem fogják tudni megkeresni a gyerekek vér szerinti szüleiket, mert róluk semmilyen adatnak sincs birtokában sem a kórház, sem az örökbefogadó szülők.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)