Jump to content

Cumi nélkül nincs megnyugvás?

2020. 04. 07. 19:00

Ahány baba, annyiféle. Természetesen a szülők is mind mások, így a nevelés is egyedi lehet. A cumit sok szülő ellenzi, mások jó megoldásnak találják.

Már a gyermekvállalás előtt mindenkiben megvan egy képzet, mekkora családot szeretne, hol és hogyan szeretne élni. Az idillszerű állapot után jön a valóság.

Amíg sokan mereven elzárkóznak attól, hogy valaha is cumival kínálják meg babájukat, mások számára az teljesen magától értetődő, hogy jól jöhet az a cumi. De a babák nem biztos, hogy így gondolják.

Az anyukák leginkább azért nem akarják, hogy kicsi gyermekük rászokjon a cumira, mert az arról való leszokás hosszú időbe kerülhet, macerás, és a fogakra is káros hatással lehet. Míg vannak szülők, akiknek aggodalma éppen adódik, hogy babája nem akar cumizni.

A cumi egy kötelék lehet, egy eszköz, amely megnyugtathatja a babát. Az édesanyán múlik az a döntés, hogy beveti- ezt a nyugtatási praktikát vagy sem. A döntés azonban nem egyoldalú. Ahhoz kell a baba akarata is. Vannak kisbabák, akik számára annyira idegen és nem jó a cumi, hogy azonnal kilökik a szájukból, amint azt az anya beszuszakolja. Az is előfordulhat, hogy az addig szívesen cumizó baba egyik pillanatról a másikra cumisztrájkba kezd, és nem többé nem fogadja el azt.

A babák ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik. Talán csak az anyaggal és a mérettel van probléma, önmagában a cumizást kedvelné. Elég egy cumicsere, és az addig megszokott, imádott darab helyett az új cumi már nem azt a hatást éri el.  Az is lehet, hogy a cumi helyett enni szeretne, mert éhes a kicsi.

A cumi nem elfogadása nem nagy hátrány, semmiképp sem szabad erőltetni. Próbálkozni lehet többféle és fajta cumival, de becukrozni, mézbe mártani sem szabad csak azért, hogy megkedveltessük azt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)