Jump to content

Kell vágni vagy sem?

2020. 01. 23. 19:00

Minden baba annyira más, még a testvérek sem mindig nagyon hasonlítanak egymáshoz. Egyik baba nagyobb mennyiségű és hosszúságú hajjal jön a világra, a másik pedig majdcsak kopaszon.

Minden kismama elképzeli milyen lesz babája. A pocakban fejlődő kis élet egyszer csak arcot kap, nevén evezzük és dédelgetjük. A hajszín, a haj mennyisége örökletes, így előre eljátszadozhatunk a gondolattal, hogy milyen lesz a születendő gyermek.

Babakorban mindegy, hogy milyen a kicsi haja, úgy imádjuk, ahogy van. Később, ahogy a hajacska nő, erősödhetnek a hajszálak, megváltozhat a mennyisége és a színe.

A babák hajszálai vékonyak, de még ebből sem lehet megítélni, hogy milyen lesz később a haja. A babahajat ugyanis váltani fogja, de persze nem számíthatnak túlzottan vastag szálú, dús hajkoronára gyermekük esetében, ha mindkettőjüknek vékonyszálú, világos hajjal rendelkeznek.

A kérdés most inkább az, hogy érdemes-e vágni a babák haját? A legtöbb kisbaba hajjal jön a világra, még ha nem is naggyal. Ezt néhány hónapos korukra elveszítik úgy, hogy közben folyamatosan növekedni fog az új. A kisfiúk haja kevésbé nő gyorsan, mint a kislányoké. Esetükben sem kell vágni a hajat. Elég, ha lazán gumival összefogjuk a tincseket. Ez egyáltalán nem okoz gondot egy anyukának sem, hiszen talán már rég ott sorakoztak a hajgumik és csatok arra várva, mikor kerülnek azok a kislánya hajába.

Abban az esetben, ha a haj hosszúsága zavaró, nem lehet a tincsekkel mit kezdeni, nyugodtan lehet abból vágni. Még csak fodrász sem szükséges ahhoz, hogy igazítsunk a baba haján. Később azonban, kisgyermekkorban érdemes megismertetni egy fodrásszal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)