Jump to content

A fürdőszoba veszélyei

2020. 01. 16. 19:00

Egy gyermekét óvó édesanya számára minden lehet ellenség és veszélyforrás gyermekére nézve. A fürdőszoba különösen veszélyes hely lehet.

Nemcsak a víz, de a különböző szépségipari termékek, tisztítószerek miatt is veszélyes hely a fürdőszoba. Noha felnőttként a kellemes felfrissülés, a megtisztulás, a fürdőzés helyszíne lehet, a kisgyermekek esetében azonban veszélyforrás.

A tudatos és előrelátó szülők azonban már akkor gyermekbaráttá teszik az otthonuk minden helyiségét, mielőtt a baba kúszó-mászóvá, igazi felfedezővé nem válik. Egy ilyen izgő-mozgó gyerkőc számára az otthon az elsődlegesen felfedezendő terep. Még mielőtt elkezdené a baba felfedező útját, érdemes szülőként új szokásokat kialakítani és aszerint tárolni az olyan termékeket, amelyek egy kicsi kezébe nem valók. Egy külön polcon, a magasban, vagy elzárható szekrényben kapjanak helyet a háztartási vegyszerek. Nemcsak a tisztítószerek tartoznak ebbe a kategóriába, hanem akár a borotvahab, a parfümök, a körömlakk és a körömlakklemosó is. De még az eldobható borotvát is babától biztonságban helyezzük el.

A gyerekek többsége imád fürdeni, ám a csúszós kád óriási veszélyeket rejt. Nem árt csúszásgátlót a kádba és elé is érdemes kilépőt tenni. Az talán egyértelmű, hogy a víz hőmérsékeltét is ellenőrizni kell. Nemcsak a fulladás eshetősége miatt, de a csapok tekergetésével akár le is forrázhatja magát a kicsi, ezért soha, egy percre se hagyjuk magára a fürdőszobában gyermekünket.

Még a csövek és a csaptelep is lehet meleg. A gyerekek játék közben belekapaszkodhatnak a forró csőbe, csaptelepbe, amely fájdalmas tapasztalattal zárulhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)