Jump to content

Szoptatás házon kívül és belül

2020. 01. 07. 19:00

A gyermekvállalás csodálatos és felelősségteljes dolog az életünkben. Sőt a szoptatás is teljesen normális, mégis intim kategóriába sorolandó.

Megoszlanak a vélemények és az elfogadás arról is, hogy a nyilvános szoptatás megfelelő-e vagy sem. A legtöbb kismama annál intimebbnek és bensőségesebbnek tartja a szoptatást, mintsem hogy mással megossza. A legszűkebb család az, aki a szoptatás szemtajúja lehet.

Természetesen az is saját döntés joga, ha valaki az utcán eteti meg saját gyermekét. A kicsi babájával otthon lévő kismamáknak ugyanis lehetnek elintézendő dolgaik, és az anyatejes táplálás a legtermészetesebb. A mai világban mégis sokan megbotránkoznak azon, ha egy édesanya mások, akár idegenek előtt táplálja gyermekét.

Kétféle vélemény van a szoptatásról, és az országot is megosztja. Az egyik oldalon vannak azok, akik azt mondják, hogy természetes dologról van szó. Ha a gyermek, akkor éhezik meg, amikor idegenek között tartózkodnak, hát akkor és ott kell megetetni. A másik oldalon pedig azok vannak, akik nem tagadják, hogy természetes és jó dolog a szoptatás, de az mégiscsak intim pillanat anya és gyermeke között, ezért nem tartozik idegenekre. Sőt nagyon sokan el sem tudnák képzelni azt, hogy mások előtt kiteregessék ezeket a meghitt pillanatokat.

Bármelyiket is vallja egy édesanya, mégis csak a gyermek az elsődleges szempont. Mindenkinek joga van eldönteni azt, hogy bevállalja-e a nyilvános szoptatást, vagy ha tömegben éhezik meg a gyermek, akkor is félre lehet vonulni egy csendes és magányos helyiségbe. És ne feledkezzünk meg arról a csoportról sem, aki bátran megeteti cumisüvegből gyermekét, mert nincs elegendő anyateje és a tápszerhez kellett nyúlnia.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)