Jump to content

Babakocsis futás

2019. 12. 10. 19:00

A kismamák számára a sport ugyanolyan fontos az egészség és a súly megtartása érdekében, mint aki diétára fogja magát.

Sok várandós anyuka már a teherbeesés előtt is futott, így erről a mozgásról a terhesség ideje alatt sem szeretne lemondani. Nem is kell, azonban az orvossal való egyeztetés, az ő beleegyezése is szükséges.

Miután megszületett a baba, valamint a kismama adott magának elegendő időt a felépüléshez, a regenerálódáshoz, újból bele szabad kezdenie a futásba. Sőt, még a babát sem kell másra bízni, mert babakocsival is lehet futni.

Tény, hogy egy baba születésével az egész család élete változik, de talán a legnagyobb változás az anya életében van. Egy új életről kell gondoskodni, és bizony szoros napirendi programoknak kell eleget tenni.

A szülés előtti időszak, valamint a szülést követő hetek nem feltétlenül engedik meg az anyukának a futást, és talán a gondolatuk sem azon jár, hogy futni induljanak. Amikor azonban teste regenerálódik, valamint szeretne tenni valamit egészsége, fizikuma érdekében, jó lehet újból rátalálni a futásra.

A babakocsis futáshoz talán az általános utcai, három kerekű kivitel is megteszi, de ha stílusosak, és a babához leggyengédebbek szeretnénk lenni, akkor érdemes beszerezni kimondottan erre a célra kifejlesztett futóbabakocsit. fontos figyelembe venni a lengéscsillapítást és az sem árt, ha a kezünk ügyében van egy kézifék.

Ez a program kiválóan alkalmas az anyának arra, hogy időt szakítson a testmozgásra, a teste karbantartására, mert így a lelke sem épül le. Miközben magával (is) törődik, együtt van babájával. Nem kell a kicsit senkire bízni. Egyszerre énidő, és egyszerre közös program.

Mint a babakocsi nélküli futást, a babakocsis futást is érdemes fokozatosan belevinni az életünkbe. Sétákat is bele lehet iktatni, sőt, akár a bevásárlást is le lehet tudni egy körrel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=wVC8sT8aYCk)