Jump to content

Baba és karácsonyfa biztos ünnepek

2019. 12. 05. 19:00

Az ünnepek közeledtével igyekezzük lelkünket is kitárni a szeretet ünnepének igazi hangulatának befogadásához. A kisgyermekes családok pedig különösen nagy készülődésben lehetnek.

Nemcsak azért, mert fontosnak tartják, hogy az ünnepi hagyományokat gyermekeiknek is átadják, hanem azért, mert éreztetni szeretnék, hogy milyen jó együtt lenni, ajándékozni. Kicsi gyerekekkel azonban egész más a karácsony.

Nagy készülődés előzheti meg az ünnepeket. A megfelelő ajándék megtalálása után ideje azon gondolkodni, hogyan lehetne a karácsony nemcsak idilli, de tartósan idilli. A kicsik számára ugyanis az egész világ felfedezendő. A karácsonyfa, a karácsonyi díszek pedig nagyon hívogatóak tudnak lenni.

Úgy kell megoldani, hogy a gyerekek számára maximálisan biztonságos legyen a karácsony, de az minőségében ne romoljon.

A babák, főleg a már mászó babák nagy érdeklődéssel vannak a karácsonyfa iránt, azonban sose maradjanak egyedül a fenyőfa közelében. Erre nagyon vigyázni kell. Amennyiben lehetőség van arra, úgy a fenyőt egy magasabb asztalra érdemes felrakni, amit a baba nem ér el még akkor sem, ha feláll. Lehetőleg ne legyen az asztalon, a fenyő alatt terítő sem, mert abba belekapaszkodhat, és könnyen magára ránthatja a fenyőt és annak tartóját is, ami balesetveszélyes. Ebben az időszakban érdemes ezért kisebb karácsonyfát beszerezni. Ha mégis plafonig érő fenyőben gondolkodsz, akkor azt szükséges elkeríteni annak érdekében, hogy a baba és a karácsonyfa számára is biztonságos legyen.

A fel nem rakott és el nem kerített fenyőfa és baba egyedül ne maradjon, erre már felhívtuk a figyelmet. Különösen nagy veszélyt jelenthetnek így a törékeny díszek. És nemcsak a díszek számára. Ez nem azt jelenti, hogy a törékeny díszek nem kerülhetnek fel a fára, de csak olyan magasságba, ahol a mászó, járó kicsi biztosan nem éri el. Ugyanígy a szaloncukornak is magasabban van a helye. A szaloncukrok fa alá helyezésének időszakának vége addig, amíg a gyerekek akkorák nem lesznek, hogy megértik, nem kell mindet azonnal megenni. A csomagolás is lehet veszélyes a babák számára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)