Jump to content

Ha újra kezdhetnénk…

2019. 09. 26. 19:00

Az első gyermeküket váró párok izgalma a tetőfokára hág, amikor a baba érkezése már bármikor megtörténhet. Akkorra már illik meglennie minden fontos babaápolási kelléknek, ruhának, eszköznek.

Az első gyermeküket párok azonban nagyon túlzásokba tudnak szaladni, és ebben a környezetük is megerősítheti őket. Olyan tetszetős termékeket kaphatnak ajándékba, amelyek tényleg mutatósak, és látszólag hasznosak, de csak azután jönnek rá, hogy mennyire feleslegesek, amikor évek múltán rájönnek, hogy egyáltalán nem használták. Vagy azért nem, mert nem tudták hogyan kell, vagy egyáltalán értelmetlen lett volna.

Nemcsak a környezetből érkezhetnek olyan termékek, amelyeknek semmilyen funkciójuk vagy értelmük nincs, hanem mi magunk is beleszaladhatunk ilyen vásárlásba. A legjobbat szeretnénk első születendő gyermekünknek, valamint szeretnénk az első terhességet is a legjobban megélni, ezért számos olyat is megvásárolhatunk, amelyről azt feltételezzük, hogy anélkül szegényebb lenne a várandósságunk.

Hasleszorító bugyi, szoptatós melltartó. Melyik kezdő anyuka ne vásárolna már talán az első trimeszterben hasonló termékeket? Ha nem veszünk, akkor kapunk. Való igaz, hogy a kismamák kosármérete nagyot változhat már akár a terhesség elejétől kezdve, míg másoknál csak jóval később jelentkezik ez a változás. Az tény, hogy előbb vagy utóbb cserélni kell nagyobb méretre, azonban nem érdemes túlzottan sok darabot beszerezni a szoptatós és a nagyméretű melltartóból, mert csak átmeneti időszakra szól.

A pocak növekedésével a szekrényünk tartalmának egy jó részétől ideiglenes időre bizonyára búcsút kell venni, és a kényelmes, hasat nem szorító nadrágokra, nyáron pedig a lenge ruhákra váltunk át. A leggings egy ideje divatos alsóöltözékünk, amely kismamaként ugyanúgy kiszolgálhat. A gumírozott derék, az elasztikus anyag segíti, hogy még komfortosabban érezze magát az ember benne, ha kismama, ha nem. Azonban van külön kismama leggings, amely talán már egy kicsit túlzásnak bizonyulhat.

A bébiétel melegítő készülék az, amire azt mondtam, hogy életem legbutább befektetése volt. Ezzel egyenrangú a cumisüveget és a cumit sterilizáló készülék. Mindkét termék ugyan elvégzi a dolgát, azt, amire kitalálták, de nemcsak időben, hanem az energiafelhasználása miatt is feleslegesnek érezhető. Erre létezik más és sokkal egyszerűbb megoldás.

A kismamák sokkal jobban odafigyelnek egészségükre, étkezésükre, amely becsülendő, hiszen egyben magzatukról is gondoskodnak ezáltal, de nem érdemes túlzásokba esni. Aki mégis megteszi, az valószínűleg beszerez olyan körömlakkot, amely kimondottan várandós anyák számára készült. Szép dolog, hogy minimalizálni akarjuk a körülöttünk lévő mérgező anyagok mennyiségét, de ha annyira elszántan kerülni próbáljuk a vegyszereket, akkor szüneteltetni lehet a hajfestést és a körömfestést is. A kismama körömfesték is csak vegyszer, ráadásul jóval magasabb áron értékesíthetik ezeket a darabokat, mert speciálisabbként (kevesebb kemikália) van feltüntetve, mint a többi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)