Jump to content

Ha van segítség, élj vele! - Anaftin® Baby Fogínygél

2019. 08. 04. 17:20

Mindig oka van annak, ha egy kisbaba a kelleténél nyűgösebb. Bármiben keresni lehet az okokat, de egy biztos, valamit jelezni próbál a kicsi. A babák leghatásosabb módszere erre a sírás.

Az újszülött korban jelentkező, az átlagosnál sokkal több sírást leginkább a hasfájás okozhatja, mert a földi, méhen kívüli életre át kell állni az apró szervezetnek. Amikor azonban ezen a kritikusabb korszakon túljut a baba és szülők egyaránt, egy újabb időszak veheti kezdetét, a fogzás.

A körülbelül féléves kisbabák esetében jelentkezhet a túlzott nyálképződés. Jó szolgálatot tesz a baba nyakába akasztott előke, amely az állandó nyálcsorgást felfoghatja. A pici kezek is gyakorta kerülnek a szájba azért, mert a tejfogak ínyen kívülre törekvése kellemetlen, fájó lehet. A feszítő érzés csökkentése érdekében ösztönösen rágni akarnak a kisbabák. Mivel a kezük állandóan kéznél van, így sokszor próbálják azzal tompítani a kellemetlen érzést.

Ezek azok a jelek, amelyekre a legtöbb szülő azonnal a fogzást sejti a háttérben. Ha még biztosabbra akarnak a szülők menni, akkor a megfelelő higiénia mellett, a baba ínyét megtapogatva talán megérezhetik a kis fogacskákat is. Az íny megduzzadása pedig egyértelműsítheti azt, hogy felszínre kívánnak törni a tejfogak.

A többféle, a fogzást segítő készítmény közül azért ajánlott az Anaftin® Baby Fogínygélt használni, mert különleges applikátora hozzájárul a fogzással járó kellemetlen tünetek enyhítéséhez. Ez az orvostechnikai segédeszköz arra ad lehetőséget, hogy az Anaftin® Baby Fogínygélt úgy vigyük fel a kívánt területre, hogy ne kelljen az kezünkkel a baba szájába nyúlni. Az applikátor olyan kiképzésű, hogy puha szilikon sörtéivel nem sérti meg az amúgy is érzékeny, kipirult fogínyt, hanem kellemesen masszírozza azt, valamint a gél még hatékonyabb felvitelét segíti.

A fogzás szakaszosan jelentkezik a babák életében, de ez kihatással van a szülőkre is. Egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket az időszakokat hogyan éli meg a kisbaba és a környezetében lévő felnőttek, a család. A nyugodt alvást és a boldog nappali időszakokat segítő fogínygéltől ne fosszuk meg babánkat és saját magunkat sem.

További információkért kattints erre a linkre!

(Forrás: szerkesztőség)