Jump to content

Babával sem kell a nyaralásról lemondani

2019. 07. 16. 19:00

Családdá válni egészen más életmódot követel meg, mint azelőtt, gyerekvállalás előtt élt az ember. Ezt igazán csak az tudja, aki már gyermeket nevel. Az utazás, a nyaralás sem feltétlenül azt az élményt jelenti, mint gyermek nélkül.

Nem arról van szó, hogy rossz, de tény, hogy kisgyermekkel nyaralni nem a passzív pihenés állapotával egyenlő. A nagyobb gyerekekkel természetesen már könnyebben kivitelezhető egy hosszabb utazással együtt járó nyaralás, de pici babák esetében sok család teszi fel a kérdést, hogy egyáltalán érdemes-e elindulniuk idén nyaralni?

Miért ne lenne érdemes? Megérdemli az ember, hogy az évben egyszer, összefüggően pihenhessen. Sokak számára jelent felüdülést, ha nem otthon kell lenniük. Még akkor is, ha szeretjük az otthonunkat, a legtöbbünk szeretne új helyeket felfedezni, új kultúrát, látványosságokat megismerni, és akkor sem mond le erről az élvezetről, ha éppen pici gyermeke van. Helyes, nem is kell, azonban van néhány tanács, amit érdemes megfogadni kisbabás szülőként.

Egy negyedéves babával már bátran útra lehet kelni. Természetesen az újszülött még nagyon érzékeny, és az édesanyának is ki kell pihennie a szülés fáradalmait, de egy kéthónapos kicsivel már lehet az utazást tervezni. A napon tartózkodás nagyobb veszélyeket jelent a gyerekek számára, mint a felnőttek esetében, ezért fontos a megfelelő védelem. Kalap, ruha, naptej, árnyékoló, minden, ami a fényvédelmet jelent, szerezzünk be, és használjuk is utazás során, valamint a nyaralás egész ideje alatt.

A napfény jó hatással van az ember szervezetére, így a babák számára is jó, hiszen termelődik a D-vitamin a nap hatására, erősödik az immunrendszer és a jó levegőn jobbat pihenhetnek a babák. Megint csak a naptól való védelemre kell a figyelmet felhívni. A felelős szülők nem a rekkenő hőségben és akkor viszik gyermeküket víz közelébe, amik a nap a legjobban pirít, hanem délelőtt vagy délután. Ez ugyanígy igaz a babakocsis sétákra is. Napközben akkor is más programot kell kitalálni a kisbabás szülőknek, ha vízparti nyaralásra mentek.

Már az öltözködéssel megkezdődik a nap elleni védelem. A kalap, a kendő, a naptej pedig még akkor is legyen állandó felszerelésünk, ha nem is strandolni indulunk. Még a néhány hónapos babák is élvezik a fürdőzést, ezért a megfelelő védelem mellett kiváló program lehet a strandolás, de a nap, a meleg levegő, a víz (az édesvíz is, de a sós különösen) igénybe veszi a picik bőrét, ezért a nyaralás ideje alatt a bőr hidratálásáról is gondoskodnunk szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)