Jump to content

Fájós pocak ellen is hatékony

2019. 03. 26. 19:00

Nemcsak a szülő nőnek nagy dolog világra hoznia újszülöttjét, de a baba számára legalább akkora nagy megpróbáltatás. Míg a nők életébe örök emlékként vésődik be gyermekük születése, addig a babák ezeket a pillanatokat elfelejtik.

A pici babák édesanyjuk méhében fejlődtek hosszú időn keresztül és a születéssel egy egészen más világba, közegbe kerülnek, amelyhez alkalmazkodniuk szükséges. Ez pedig okozhat némi nehézséget, ahogy az édesanyáknak is, hogy hogyan segítség gyermekeiket. Egyes kisbabáknak ugyanis az erre a világra való átállás problémásabb, azaz hasfájósabb. Természetesen minden kismama arról álmodik, hogy kisbabája nem lesz hasfájós, sírós, mindenesetre érdemes a babamasszázs fogásait ellesni még a várandósság idején, mert később nagyon jól jöhet és nem csak akkor, ha fáj a baba pocakja.

A babamasszázs az, ami az együtt töltött közös percek idejét növelheti, ráadásul az érintés nagyon fontos a kicsi és a mama számára is. A kisbabák tornája és masszírozása hatással van a hasfájás csillapítására is, de eleve megelőzhető annak kialakulása is.

Egy anya sem szereti hallani babája fájdalmas sírását, márpedig a hasfájás okozta kínok meggyötörhetik a picit és az anyát egyaránt. Sőt a sok sírás nemcsak kettőjükre, hanem az egész család életére hatással lehet.

Ha a kórházból való hazatérés után a baba nyugodt és kiegyensúlyozott volt, majd egyik napról a másikra, szinte minden ok nélkül sírni kezd és ez az állapot összességében napi három óránál is több időt jelent, akkor bizony a baba hasfájós. Ilyenkor a vény nélkül is kapható készítményeket is használhatjuk, amely a haspuffadást oldja, de ezzel egy időben, vagy ehelyett a masszázst is alkalmazhatjuk.

A baba tornáztatása, masszázsa olyan közös tevékenység, amely jó a babának és a mamának is. Ehhez nyugodt légkört kell teremteni. Habár a fájdalomtól sírós baba látványa meggyötri az édesanyákat, mindenképp nyugodtan kell a masszázshoz nekiállni. Legyen kellemes a hőmérséklet, hogy a baba fedetlen teste meg ne fázzon. A masszázs megkezdése előtt meleg vízzel tisztítsuk meg kezeinket és ez egyben felmelegíti a kezünket is, hogy ne jégcsapokkal nyúljunk a meleg kis testhez. Ezután következhet a torna. Ehhez segítségül nézd meg az alábbi videót!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=BmMVFxAzTSo)