Jump to content

Babakocsi helyett

2019. 01. 01. 19:00

Az idillikus kép egy édesanyában úgy jelenik meg, hogy kisbabájával boldogan kelnek útra babakocsival. A kisbaba a levegőn jót pihen, vagy kicsit nagyobbacskán élvezi a látványt a babakocsiból kikukucskálva.

Hány édesanyát látunk, hogy naponta megteszi köreit a településen, ahol élnek, mert gyermeke szeret a babakocsiban lenni. Kimondottan jót tud pihenni a friss levegőn, ha esik, ha fúj. A gyerekek egy része élvezi, ha a popója kocsiban ring, míg néhányan egyszerűen nem bírják babájukat nyugodtan a babakocsiban bírni. A még picike babák is érezhetik magukat kényelmetlenül a babakocsiban, amelyet sírással, fészkelődéssel, testük megfeszítésével igyekeznek jelezni. Mit tesz ilyenkor az édesanya? Megpróbálja máshogy fektetni a kocsiban gyermekét, megitatja, kitakarja, betakarja, cumit ad a szájába, beszél, énekel gyermekéhez és még lehetne sorolni a variációkat. Amikor végképp kipróbált minden lehetőséget, és ennek ellenére a baba még sír, nyugtalan a kocsiban, úgy nem talál már lehetőséget, mint síró babáját kivegye a babakocsiból. Immáron egyik karjában tartja kicsijét, míg a másikkal az üres babakocsit manőverezi. Ugye milyen ismerős ez?

A babák nem egyformák, így egyikük szereti, a másik ki nem állhat kocsizni. Még a babakocsizást kedvelő picik számára is nehézséget okoz a téli időszak, amikor a babakocsizáshoz több rétegnyi ruhát kell a mamának gyermekére adni. A kicsit nagyobbacska babák már igyekeznek ez elől kitérni, hangos nemtetszésnek adnak hangot. A kocsiban azonban megnyugodnak, mert szeretnek abban lenni. Ám az a kicsi, akit már az öltözés is megvisel és még a babakocsiban is kényelmetlenül érzi magát, annak kín a babakocsis közlekedés, de az édesanyjának még inkább az.

Egyesek fejben már az is megfordulhat, hogy a babakocsival van a gond, ezért, ha megtehetik, vásárolnak egy új kocsit annak reményében, hogy a továbbiakban örömmel ül majd bele a gyerkőc a kocsiba.

Egyes kisbabák azért nem kedvelik a babakocsis közlekedést, mert ezáltal édesanyjuktól távol érzik magukat, és frusztráló számukra, amit sírással, nyugtalansággal jeleznek. Néhány anyuka már tudja, hogy ez milyen, és a babakocsis közlekedés egyáltalán nem tartozik a jó élményeik közé. Ha a baba nem viseli jól a babakocsit, akkor gondolkodni kell más lehetőségen. A levegőn való tartózkodás, a napi séta nem kell, hogy elmaradjon csak azért, mert a kicsi nem viseli jól a babakocsizást. Kiváló megoldást adhat a hordozókendő. Nemcsak a mama megnyugtató közelsége tesz jót, de így az édesanya kezei is szabadok, akár egy kisebb bevásárlást is meg tud ejteni, emellett sétál, és gyermeke is a szabad levegőn lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)