Jump to content

Szép az élet egy kisbabával

2018. 12. 06. 19:00

A tervezett családalapítás akkor igazán beteljesedett, ha megszületik a baba. Az odáig vezető út azonban nem mindig teljesen egyenes, mégis szinte elolvadunk, ha meglátjuk egészséges kisbabánkat.

Nem az válik szülővé, aki világra hoz egy gyermeket, mert sajnos nagyon is sok példa van arra, hogy a depresszió, a nem kívánt terhesség tragédiává növi ki magát. Szülővé válni saját bensőnkből fakadó érzés, amely átjárja szívünket, lelkünket. Még ha tudjuk is, hogy nem mindig lesz fenékig tejfel minden, akkor is új értelmet nyer az életünk, amikor anyává, apává válunk.

Ha szülőként olvasol, akkor biztosan át tudod érezni a következő sorok erejét, de ha még a gyermekáldás előtt állsz, akkor is kaphatsz ösztönzést, hogy miért jó az élet egy (vagy több) babával.

Senkit sem áltatunk, lesznek nehézségek. A nehézség azonban gyerekek vállalása nélkül is mindig adott az életben.

Anyaként vagy apaként a szerelem szó más értelmet nyer. Ha sosem voltál szerelemes első látásra, szülőként megtudod, hogy milyen az. A baba cseperedésével, még inkább nyilvánvalóvá válik, hogy ez a szerelem kölcsönös. Amikor először mosolyog rád, amikor először ölel meg tudatosan, és amikor először mondja majd ki, hogy "Szeretlek!", a szíved meg olvad. Már újszülött babáddal érezheted a különleges kapcsolatot, ami semmihez nem fogható.

Szülővé válni azt jelenti, hogy a gyermektelenek csoportjából átkerülsz azok közé, akik szülőknek nevezik magukat. Mintha a ranglétra eggyel magasabb fokát másznád meg. Ez olyan új kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget, ahol olyan anyukákkal és apukákkal találkozhatsz, akik hasonló helyzetben vannak, hasonló élményeket tapasztalnak. Hallani fogsz sok újat, hasznos és teljesen hasznavehetetlen tanácsokat, de te mégis meghallgatsz mindent, mert lehet, hogy be tudod az életetekbe építeni. Sok új emberrel kötsz barátságot.

Kisbabádhoz szeretettel fordulsz akkor is, ha nyúzott vagy. Most már érted igazán azt, hogy milyen egy sírós babával együtt élni minden nap. Az utcán bömbölő gyerekekre is másképp tekintesz, és megfordul a fejedben az a gondolat, hogyan tudnál segíteni azon az anyukán, aki épp nem tudja kezelni a helyzetet. Egyszóval empatikusabbá válsz az egész világgal szemben.

Lehet, hogy a terhesség és a szülés nyomokat hagyott a bőrödön, a testeden és a lelkedben is, te mégis a végeredményt, a gyönyörű gyermekedet fogod szem előtt tartani. A tested a bástyád, bármennyire is megnyúlt a bőr, bármennyit is szedtél fel magadra, fontosabbá válsz magadnak. Szemponttá válik az egészséges életmód, hiszen gyermeked legjobb mintája szeretnél lenni, és meg szeretnéd látni hogyan nő fel, ezért teszel testi, lelki egészségedért.

Amint megszületik gyermeked, egészen más értelmet nyernek történések, dolgok. Ami korábban olyan fontos volt neked, az most mintha nem is létező lenne. Régebben fontos volt számodra, hogy hétvégén eljárhass bulizni, gyermek mellett minden megváltozik, mindez nem okoz gondot, sőt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)