Jump to content

Te kérnél beleegyezést a gyerekedtől, hogy lecseréld a pelenkáját?

2018. 05. 11. 11:21

Egy ausztrál szakértő szerint csak jót teszünk a gyerekeknek azzal, ha már egész kiskorban megtanítjuk nekik, hogy a szavuk igenis számít.

Igencsak meglepő kijelentést tett az ABC News amerikai hírcsatorna egyik műsorában a meghívott szexuálterapeuta. Az ausztrál Deanne Carson, aki állítása szerint három évnél idősebb gyerekekkel és friss szülőkkel foglalkozik, elmondta, véleménye szerint rengeteg szexuális visszaélést meg lehetne akadályozni azzal, ha már egészen kiskorban megtanítanánk a gyereknek, hogy mi a beleegyezés, és éreztetnénk vele, hogy a szava igenis számít. Pláne, ha valamire nemet mond. 

Carson szerint ezt úgy lehet a leghatásosabban megtanítani egy gyereknek, ha már egész kicsi korától kezdve rendszeresen kikérjük a véleményét néhány őt érintő dologról. Így például a pelenkacseréről. A terapeuta az interjúban gyorsan hozzátette, persze egy csecsemő még nem fog válaszolni nekünk, ha megkérdezzük, szeretné-e, hogy kicseréljük a pelenkáját, de ráutaló magatartással, testbeszéddel jelezheti a beleegyezését.

Mondanunk se kell, hogy Carson állításai nem arattak osztatlan sikert, sem a műsorban, sem azután az internetezők körében. A többség abszurdnak tartja, hogy beleegyezést kérjen gyermekétől a pelenkacseréhez. „Mi lesz a következő? Hogy engedélyt kell majd kérni a kutyámtól, hogy levigyem sétálni?” – tette fel a kérdést az egyik kommentelő. „És mennyi ideig hagyod fetrengeni a gyereket a saját kakijában, ha nem egyezett bele a peluscserébe?” – kérdezte egy másik.

(Forrás: vitalitasportal.com)