Jump to content

Hasznos mobilos app készült kezdő szülőknek, az első babához

2017. 04. 26. 09:35

A szakorvosok által hitelesített Babanaplóval könnyedén nyomon követhetitek a kicsi fejlődését.

Ha kisbabád születik, elkezdődik életed egyik legfontosabb és legizgalmasabb időszaka. Sok újdonsült szülő azonban kifejezetten ijesztőnek tarja az első hónapokat, a hirtelen rájuk nehezedő felelősségtudat miatt ugyanis tanácstalannak érzik magukat az ismeretlen terepen.

Nekik találták ki az ingyenesen letölthető Babanaplót, a Webbeteg.hu támogatásával készült mobiltelefon-applikációt.

" Kevés olyan terület van a mindennapokban, ahol annyi tévhit keringene, mint a gyermeknevelésben" - írják az app sajtóanyagában. És valóban, a legtöbb kismama a családtagok és a barátok tanácsait kéri ki, ezek azonban nem biztos, hogy mindig egyformán hasznosak. Ezért fejlesztették ki a Babanaplót, amelynek célja, hogy bármelyik szülő kiigazodhasson a rengeteg tévhit és egymásnak ellentmondó tanács útvesztőjében.

A Babanapló egy ingyenes applikáció, amellyel könnyedén nyomon követheted a kisbabád fejlődését.

Az app segítségével digitálisan naplózhatók az olyan hétköznapi események, mint a legutóbbi pelenkacsere vagy etetés időpontja, vagy a baba alvási ciklusa. Emellett fontos mérföldköveket is "elraktározhatnak" a szülők, például a fontosabb mozgásfejlődési állomásokat vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontját.

A Babanaplón keresztül emellett hónapról hónapra hasznos információkat is olvashatsz a baba fejlődéséről. Az appon keresztül tájékozódhatsz például az adott életkorban szükséges kötelező és a választható védőoltásokról, a közeli babakellék-üzletekről, illetve személyes értesítőket is beállíthatsz. A Babanaplóval egyszerre több gyermek adatait is naplózhatod, az egyes feljegyzéseket pedig e-mailen is továbbíthatod, illetve ki is nyomtathatod.

Az alkalmazás legfontosabb erénye azonban az, hogy

bizonyítottan hiteles, ugyanis elismert szakorvosok tesztelték, például Dr. Lesznyák Judit és Dr. Novák Hunor.

A fejlesztők elsődleges szempontja az volt, hogy a késztermék szakmailag 100 százalékig hiteles legyen. A Webbeteg honlapján több orvosi véleményt is elolvashattok. Dr. Novák Hunor például így nyilatkozott arról, miért fontos nyomon követnünk gyermekeink fejlődését:

(Forrás: webbeteg.hu)