Jump to content

Ami sose jöhet jókor: beteg a gyerek!

2016. 12. 02. 14:35

Ősz derekán járunk. Legtöbbünknek erről az évszakról a szép színű levelek, meleg ruhák és meghitt otthoni programok ugranak be elsőre. A gyerekes szülők viszont a lázas, köhögő gyerekre, az óvodai, iskolai hiányzásokra, az álmatlanul töltött éjszakákra, és a fájdalomtól vörösre sírt szemekre gondolnak először az ősz szó hallatán. Lássuk, mit érdemes tudni, ha a megfázás felütötte a fejét!

Honnan tudjuk, hogy megtörtént a baj?

Általában torokfájással kezdődik, amely 1-2 napig tart. Ezután, vagy ezzel párhuzamosan kezdődik az orrfolyás, orrdugulás, és a száraz köhögés, amely rendszerint a negyedik-ötödik napon lép fel, és gyerekeknél akár 2-3 hétig is eltarthat. Kísérő tünet lehet még az általános levertség, gyengeség, tüsszögés, égő érzés a torokban, az orrban és a fülfájás is.

Hogy történt a fertőzés?

A kórokozók leginkább cseppfertőzéssel – vagyis tüsszentés vagy köhögés útján – terjednek a levegőbe kerülve. De kézfogással, esetleg a beteg gyerek által érintett tárgyak (játékok, evőeszközök, kilincsek) közös használatával is tovább adhatók.

Vény nélkül kapható gyors segítség

Az ibuprofén hatóanyag tartalmú Nurofen gyermekeknek termékcsalád többféle készítményt (belsőleges szuszpenzió, végbélkúp, szájban diszpergálódó tabletta) tartalmaz, annak érdekében, hogy a különböző életkorú és testsúlyú gyerekek számára is megfelelő megoldást nyújthasson. A Nurofen epres és narancsos ízű láz- és fájdalomcsillapító szuszpenziója kétféle hatáserősségben kapható, 3 hónapos kortól, 5 kg testtömeg felett a 20mg/ml-es szuszpenzió és 6 éves kortól, 20 kg testtömeg felett a 40mg/ml-es szuszpenzió ajánlott. Már 15 perc elteltével hat, és akár 8 órán keresztül csillapítja a lázat. A Nurofen 20 mg/ml szuszpenziók hatékonyan csillapítják az enyhe- és közepesen erős fájdalmat olyan esetekben, mint a meghűlés és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fül-, fejfájás, zúzódások, rándulások.  Mindemellett a fertőző betegségek és a védőoltások következtében kialakult lázat is csökkenti. A Nurofen 40 mg/ml szuszpenziók ugyancsak hatásosan csillapítják a fejfájást, torokfájást, fülfájást valamint gyorsan és hatékonyan csökkentik a lázat.

Mindig gyermekünk korának megfelelő terméket válasszunk, és tartsuk be az adagolásra vonatkozó útmutatást!  Ha a gyermek láza 3 napon belül nem enyhül vagy állapota rosszabbodik, azonnal forduljunk orvoshoz!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

További információért látogasson el az új Nurofen gyermekeknek szóló weboldalra!

Nurofen gyermekeknek termékcsalád. Ibuprofén tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény.

(Forrás: babasoldal.hu)