Jump to content

Amit az újdonsult anyák hamar megtanulnak II.

2015. 10. 20. 16:08

Az első gyermek érkezése a legcsodálatosabb dolog, mely egy pár életében bekövetkezhet. Azonban, mint minden ez is rengeteg tanulással jár, pláne a mamák számára, hiszen ők töltik a legtöbb időt a picivel.

Hogyan váljunk igazi családdá
Amikor hazaérkezik a baba, az addigi rutin felborul, és a család dinamikája teljesen átszerveződik. Már nemcsak párkapcsolat van, hanem igazi család. Mindenki ráébred, hogy mennyire fontos úgy lavírozni, hogy elég idő jusson egymásra is, ne csak a babára.káosz közepette is.

Az egész anyaság egy nagy időgazdálkodás
Van, aki nagyon gyorsan beletanul, de van, akinek nehézséget okoz, hogy mindig egy lépéssel előrébb kell nézni, pontosan beosztani fejben a napot, hogy legalább az aznapi alapok kész legyenek. El kell tervezni, mikor eszik, alszik, dolgozunk, játszunk, takarítunk, főzünk… Varázslatos anyukaképesség.

Az öngondoskodás fontos
Pár hét, és ráérzünk, mennyire fontos, hogy legyen valami minden nap, amit magunkért teszünk. Ha ez csak annyiban merül ki, hogy sikerül reggel lezuhanyozni, már nyert ügyünk van.

A gyerekről gondoskodás még fontosabb
Épp annyira lényeges, mint saját magunkra gondolni. Neki még mi jelentjük a világot, belénk veti minden bizalmát, és függ tőlünk teljes mértékben. Ezt pedig nagyon komolyan kell venni, embert próbáló feladat ennek megfelelni.

Az önzetlenség igazi jelentése
Anyává válni azt is jelenti, hogy igazából és mélyen megértjük azt a szót, hogy önzetlenség. Teljesen a saját érdekeink elé kell helyeznünk egy másik kis ember szükségleteit, jobban törődnünk valaki mással, mint saját magunkkal, minden nap.

Hogyan kell takarítani
Ahogy a kicsi növekszik, úgy nő körülötte a káosz is. Mire visszapakolnánk a leborított könyveket, máris halljuk a puffanást és a teljes legókészlet kiborulását. A takarítás közben pedig ráébredünk, hogy annak a lakásnak nem kell mindig tökéletesen tisztának és rendezettnek lennie.

Hogyan multitaskoljunk
Ki is írhatnánk a pólónkra, hogy mi vagyunk a multitaskolás királynői. Egyszerre beszélgetünk telefonon, miközben kifizetjük a számlánkat, és képesek vagyunk ezalatt még fogat is mosni egy időben.