Jump to content

Amit az újdonsult anyák hamar megtanulnak I.

2015. 10. 13. 15:57

Az első gyerek születése ebből a szempontból a legmeghatározóbb, hiszen akkor még fogalmunk sincs, hogy mihez kezdjünk vele, mire számíthatunk, hogyan fogjuk megoldani azokat a helyzeteket, amelyekkel nincs semmi tapasztalatunk. Aztán belerázódunk, és kapjuk a gyerekünktől sorra a leckéket, amelyekből tanulhatunk róla, magunkról és a felnőttségről. Az első gyerek nyugodt szívvel felfogható egy önismereti kurzusnak, ami egy életen át tart.

Az a szeretet igazi
Az a pillanat, amikor az orvos a kezedbe teszi a kisbabádat, már tudod, hogy milyen az, igazán szeretni. Nem is gondoltad volna, hogy ilyen villámgyorsan képes vagy szerelembe esni, igazából tényleg elég őrült dolog. És ami még furcsább: ez a szeretet csak egyre növekszik iránta minden egyes nap.

Hogyan legyünk türelmesek
Egy anya türelme minden pillanatban tesztelés alatt áll, nem maradhat ki senki ez alól a feladat alól. A falakon megjelenő zsírkrétarajzoktól kezdve a bolt közepén előadott hisztiig van minden, úgyhogy kénytelenek vagyunk megtanulni, hogyan vegyünk mély levegőt, és hogyan maradjunk épelméjűek a legnagyobb

Hogyan mutassunk példát
Mert egy anya tudja, hogy a kicsik mindig figyelnek és szívják magukba a viselkedésünkből a tudást.

Hogyan ne adjuk fel soha
És hogyan ne hagyjuk abba a próbálkozást. És mindig legyen hitünk. Mert a rossz napok senkit sem kerülnek el, de nem ezek a napok határozzák meg az életünket. Akármennyire rosszul sikerül egy nap, akkor is ott van a gyermekünk, akinek szüksége van ránk. Csak azért, mert az anyukája vagyunk.

A babaholmit árusító helyek létfontosságúak
Mert folyton szükség van valamire. Olyan nap nincs, hogy ne derülne ki, hogy épp hiányzik egy olyan dolog, ami nélkül élni tovább nem lehet.

Mindenkinek véleménye van
Barátok, család, orvosok, könyvek és persze az internet… az anyukákat folyamatosan bombázzák a tanácsokkal, hogy mit és hogyan kellene tenniük. Megtanuljuk hamar, hogy mindenkinek van véleménye, és hogy hogyan tudjuk kiválasztani a sok tanács közül azokat, amelyek nekünk megfelelők.

A hibáinkból tanulni
A legtöbb anyuka tökéletes akar lenni. Friss, házi ételek illatozzanak már reggel hatkor az asztalon és együtt vacsorázzon a család a csodásan megterített asztal mellett, miközben fel van porszívózva, ki van teregetve és persze játszottunk is sokat a babával. Hamar megtanuljuk, hogy a fejünkben lévő anyaképnek köze sincs a valósághoz, és hogy nem kell tökéletesnek lennünk, elég, ha épp annyit teszünk, amennyi tőlünk telik.

A család örökké tart
Nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy a házasság tart örökké, hanem hogy egész életünkre összeköt majd a gyermekünk minket, akármi is történjen az előttünk álló hosszú évek alatt.